Oklavasız El Açması Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
1 kilogram haşlamalık patates
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
Birer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biber
Eser ölçüde tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Hamurun gereçleri:
6 su bardağı un
3 çorba kaşığı mesken imali sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un derin bir kaba alınır ortası havuz üzere açılır.
Tuz ,sirke ve su konularak yavaş yavaş yavaş yoğurulur.
Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Üzeri streç ile kaplanır yarım saat buzdolabında artı 4 derecede dinlendirilir.
Öteki bir tarafta patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve rendelenir.
Soğanlar yağda kavrulur patatesin üzerine eklenir.
Öteki materyaller konularak düzgünce karıştırılır.
Dinlenen hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır tabak büyüklüğünde açılır.
Hamurun üzeri zeytinyağı ile yağlanır.
Üst üste konur.
Yarım saat daha bekletilir.
Tezgah yağlanır.
Hamurlar elle tepsi büyüklüğünde açılır.
Yarım ay formunda katlanır.
İçine harç konulur ve rulo yapılır, tepsiye dizilir.
Her bir hamur için tıpkı süreç tekrarlanır.
Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırın kapağı çabucak açılmaz 10 dakika fırında dinlendirildikten sonra dışarı alınır.
Üzerini örtmeden bekletilir ılıdığında servis edilir.
Afiyet olsun.

Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst