AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ojeli tirnaklarla Kuran okunur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
54.046
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ojeli tırnaklarla Kuran okunur mu?​

Daha önce de yazdım, yine söylüyorum. Kadının süsü, ziyneti haline gelmiş olan oje abdeste engel değildir. Namaz kılmak isteyen bayan, ojeli elleri ve ayaklarıyla da abdestini alıp namazını kılmalı, asla namazı bırakmamalıdır.

Ojenin cinsiyeti var mı?​

Ojenin cinsiyeti var mı?
“Oje tırnak boyasıdır, cinsiyeti yoktur”

Oje varken abdest kabul olur mu?​

Oje varken abdest kabul olur mu?
Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.

Helal oje var mı?​

Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.

Oje sürme günah mıdır?​

Oje sürme günah mıdır?
Yaradan’ın en güzel şekilde yarattığı bedende her ne şekilde olursa olsun “sen iyi yapamamışsın, ben daha iyisini yaparım” tarzında yapılan değişiklikler (tırnaklara oje sürmek, dudaklara türlü renkte ruj sürmek, sağlık sorunu olmadan vücudun orasına burasına sırf estetik kaygılarla müdahalede bulunmak, orasına …

Oje ile namaz kılınabilir mi?​

Oje ile namaz kılınabilir mi?
Ojeyle namaz kılınır mı? Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, ojeyle namaz kılmanın bir sakıncası olmadığını, isteyen her Müslümanın ojeyle namaz kılabileceğini söyledi.

Ojeyi ilk kim kullanmıştır?​

Girişimci bir zekaya sahip olan Helen Neushaefer ertesi sabah eşinden eski formül ile boyaları birleştirmesini istemiş ve bugün kozmetik sektörünün temel taşlarından biri olan ojeyi icat etmiştir.

Erkeklerin tek parmağa oje sürmek ne anlama gelir?​

Erkeklerin tek parmağa oje sürmek ne anlama gelir?
YGAP adlı Sosyal yardımlaşma amaçlı bir kuruluşun kurucu üyesi ve ceosu olan Elliot Costello’nun tek parmağına oje sürmesiyle tüm yardım kuruluşundaki herkez yapmaya başladı. Ardından tüm dünayaya yayıldı. Elliot Costello, Tayland’da parmağına oje süren küçük kızın tecavüz edildiğini duyduktan sonra başlattı bu akımı.

Kapalıyken oje sürmek günah mı?​

Kapalıyken oje sürmek günah mı?
dinen caiz değildir, haramdır, fıtrata aykırıdır. tıpkı makyaj, pedikür-manikür, kaş-bıyık-tüy aldırma ve epilasyon gibi.

Helal oje ile namaz kılınır mı?​

Kadınların oje sürmesi günah mı?​

Kadınların oje sürmesi günah mı?

Tesettürlü birinin oje sürmesi günah mı?​

Tesettürlü birinin oje sürmesi günah mı?
tanim: bir tezatlik durumu. dinen caiz değildir, haramdır, fıtrata aykırıdır. tıpkı makyaj, pedikür-manikür, kaş-bıyık-tüy aldırma ve epilasyon gibi.

Eyeliner sürmek günah mı?​

İslam dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır. Ancak, zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır.

Abdest aldıktan sonra makyajla namaz kılınır mı?​

Abdest aldıktan sonra makyajla namaz kılınır mı?
Kişi namahreme görünmeden tüm gün evde dursa dahi yüzünde makyaj var ise vakit namazları için makyajını silmelidir. Eğer yüzde kullanılan bu makyaj malzemeleri, ciltte tabaka oluşturmuyorsa yağ gibi akıp gidiyorsa abdeste ya da gusle herhangi bir engeli bulunmaz.
 
Ojeli tırnaklarla Kuran okunabilir mi sorusuyla başlayarak verilen bilgileri detaylıca ele alalım:

1. Kadının süsü haline gelmiş olan oje abdeste engel değildir ve namaz kılınabilir. Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e göre ojeli tırnaklarla namaz kılmakta bir sakınca yoktur.

2. Ojenin cinsiyeti yoktur, yani kadınlara özgü bir ürün değildir. Herkes tarafından kullanılabilir.

3. Oje veya benzeri maddeler vücudun suya erişimini engelliyorsa, abdest ve gusle engel olabilir. Bu durumda bu maddelerin önce temizlenmesi gerekmektedir.

4. Helal ojeler, sağlıklı bileşenlerden üretilmiştir ve helal sertifikalıdır. Özellikle içeriğinde argan yağı, B5 ve C vitamini gibi doğal maddeler bulunabilir.

5. Oje sürmek veya makyaj yapmak günah olmayabilir. Ancak, dini açıdan doğru olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

6. Erkeklerin tek parmağa oje sürmesiyle başlayan sosyal eylem, farkındalık yaratmaya yöneliktir ve toplumsal konulara dikkat çekmek amacıyla yapılmıştır.

7. Kapalıyken oje sürmek dini açıdan uygun görülmemektedir çünkü dini inançlara aykırı olabilir.

8. Ojeyle namaz kılabilir mi sorusuna verilen yanıt, bazı din alimlerinin oje sürmenin namaza engel olmadığı yönündedir.

9. Kadınların oje sürmesinin günah olup olmadığı konusunda da farklı görüşler bulunmaktadır.

10. Tesettürlü birinin oje sürmesinin dinen uygun görülmediği belirtilmiştir.

11. Eyeliner gibi makyaj ürünleri kullanmak genel olarak dinen uygun olabilir ama aşırıya kaçmamak önemlidir.

12. Abdest aldıktan sonra makyajla namaz kılmanın da uygun olup olmadığına dair verilen bilgiler, makyaj malzemelerinin cilde tabaka oluşturup oluşturmadığına bağlıdır.

Bu bilgiler ışığında, dinen hassas konulara yaklaşırken bireylerin kendi inançlarını ve görüşlerini ön planda tutmaları önemlidir.
 
Geri
Üst