AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oid nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Oıd nasıl alınır?​

Daha önce PIC kodu almamış olanlar ise yine Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasında yer alan “Register my organisation” sekmesinden kayıt yaparak OID alabilir.

Erasmus KA1 ve KA2 nedir?​

Üç Temel Eylem (KA1,KA2,KA3) Çeşitli Eylemler hem eğitim ve öğretim hem de gençlik alanlarındaki hedefleri destekleyen araçlardır; Erasmus + Programı, farklı alanlar arasında sinerjiyi, işbirliğini ve çapraz gübrelemeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Bu fırsat, yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik alanında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılmalarını sağlar.
Erasmus için nereye başvurulur?
Öğrenciler eğitim aldıkları üniversitelerin Erasmus (Avrupa Birliği) Koordinatörlüklerinden başvurularını yapabilirler. Fakat Erasmus programına herkes başvuramamaktadır. Erasmus şartlarını yerine getirmiş tüm üniversite öğrencileri kendi okullarının Erasmus Koordinatörlüklerinden başvurularını tamamlayabilirler.
Öğrenme Hareketliliği nedir?
Öğrencilerin ve Personelin Hareketliliği: öğrencilerin, akademik ve idari personelin bir başka kurumda eğitim alması, ders vermesi ya da mesleki staj yapması faaliyetleridir.

Personel hareketliliği ve türleri nelerdir?​

Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

Erasmus yapınca ne olur?​

ECTS/AKTS sistemine göre bir dönemde en az 30 kredilik ders alınmalıdır, dersler başarıyla geçildiği takdirde öğrenci hiçbir problem yaşamadan Türkiye’deki üniversite takvimine devam eder, Aksi takdirde geçilen derslere göre belirlenen derslerinden muaf olunur, kalınan derslerin Türkiye’deki karşılıkları tekrar edilir.
Öğrenci ve Personel Hareketliliği (Okul Eğitimi) Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti, kurumlara eğitim personeli ve öğrencileri için Program Üyesi ülkelere öğrenme hareketlilikleri düzenlemeleri ve Program Ülkelerinden uzman ve öğretmen davet etmeleri fırsatlarını sunar.
Erasmus projesi nasıl hazırlanır?
Erasmus+ başvuru adımları
- AB Girişi (EU Login) bireysel kullanıcı hesabı açılması.
- Kuruluş kaydının yapılması (OID veya PIC veya alınması).
- Başvuru formunun indirilmesi.
- Başvuru formunun doldurulması
- Başvuru formunun gönderilmesi.
Erasmus k210 nedir?
Yetişkin Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210) faaliyeti ise küçük ölçekli ve/veya Erasmus+ deneyimi az olan ya da hiç olmayan kurum/kuruluşlara ve onların katılımcılarına kurumsal kapasiteleri ve deneyimleri doğrultusunda Erasmus+ Programından yararlanma fırsatı sunmaktadır.

Erasmus+ kimler başvurabilir?​

Erasmus+’ın sunduğu imkanlardan faydalanmak için 13-30 yaş aralığında olmanız gereklidir. Programlara öğrenciler, gençlik çalışanları, eğitim alanlar ve eğitim verenler; kurum ve kuruluşlar başvurabilir.

PIC numarası nasıl alınır 2021?​

PIC Kodu almak için izlenmesi gereken adımlar:
- Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemine (ECAS) kayıt olunması: ECAS Web Sayfası
- Avrupa Komisyonu Katılımcı Portalı Tek Kayıt Sistemine (URF) kayıt olunması: URF Kayıt Sayfası
- Yasal ve finansal belgelerin sisteme yüklenmesi: Tüzel Kişilik Belgesi.
2021 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA122-SCH) Başvuru Sonuçları Değerli Başvuru Sahipleri, 2021 yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Avrupa Birliği projelerinden Okuleğitimi projelerine başvuru nasıl yapılmaktadır?
Okul Eğitimi Alanında Akreditasyon başvuruları için KA120-SCH kodlu başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır.
Erasmus Projesi yazmak zor mu?
Bu makaleyi okumadan önce, Reklam Senaryosu, AB Gençlik Sitesi ve Etkili Tanıtım makalelerine göz atmanız hem proje yazarken hem de yeniyseniz yapmanız gereken hazırlıklar için işinizi kolaylaştıracak. Erasmus+ Projesi yazmak o kadar zor değil. Öğrenince korkulduğu gibi olmadığını daha iyi anlayacaksınız.

Erasmus KA2 Projesi Nedir?​

K210 SCH nedir?​

Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar projeleri için KA210-SCH kodlu başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır. Formlara ulaşmak için öncelikle kurumsal bir EU Login hesabı oluşturulmalıdır.
Okul Eğitimi Alanında İşbirliği Ortaklıkları Ana Eylem 2 İşbirliği için Ortaklıklar faaliyeti altında yer alan İşbirliği Ortaklıkları, katılımcı kurum/kuruluşlara uluslararası işbirliği deneyimi ve kurumsal kapasite gelişimi için fırsatlar sunar.
Erasmus+ Projesi Nedir?
Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.
Pic numarası ne demek?
PIC (Participant Identification Code/ Katılımcı Kimlik Numarası) Nedir? PIC, Çerçeve Programında (ÇP) proje başvurusuna bulunan her yasal kurum/kuruluşa verilen 9 haneli bir kimlik numarasıdır.

Geri