Oguz goclerinin sebepleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.934
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Oğuz göçlerinin sebepleri nelerdir?​

Oğuz Yabgu Devleti’nin yıkılmasından sonra, daha çok hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Oğuz Türklerinin büyük bir kısmı, kuraklık, salgın gibi tabii olaylar ve Kıpçakların baskıları, Moğol asıllı Karahitayların saldırıları yüzünden Horasan’a göç etmek zorunda kalmışlardı.
İnsanların ülkelerinden göç etme nedenleri ne olabilir?
İnsanların yaşadıkları toprakları bırakıp çeşitli nedenlerden dolayı yeni bölgelere göç etmesinin temelinde yatan birçok neden vardır. Bu nedenler; ekonomik sorunlar, çevre şartlarındaki bozulma, eğitim alanındaki yetersizlikler, siyasi sorunlar ve güvenlik sorunları olarak sıralanabilmektedir.

Türk Göçleri sonuçları nelerdir?​

Göçlerin Sonuçları Farklı bölgelerde Türk devletleri kurulmuştur. Batıya giden Türkler, Kavimler Göçü’nü başlatmışlardır. Türkler değişik kültür çevreleriyle etkileşim içine girmişlerdir. Türklerin çok çeşitli bölgelere yayılması, Türk tarihinin bir bütün halinde incelenmesini engellemiştir.
Turk Gocleri nelerdir?
Türk göçleri, Türk boylarının ve Türk dillerinin 6. ve 11. yüzyıllar arasında Avrasya’daki yayılma sürecini ifade eder. 6. yüzyılda Göktürkler, şimdiki Moğolistan’da bulunan Cücenler’i devirip her yöne genişleyerek Avrasya bozkırlarına Türk kültürünü yaydılar.
Moğolların Orta Asya üstünde artan baskıları. Anadolu’ya hakim olan Bizans İmparatorluğunun eski gücünü kaybetmesi. Türk boylarının kendi içinde yüzyıllardır bitmeyen rekabetleri ve kavgaları. Bizans’ın siyasi yönden zayıf olması Türklerin Anadolu’yu yurt edinmek istemesinin gerekçelerindendir.
Anadolu’ya gerçekleştirilen ilk Türk akınlarının amacı nedir?
Malazgirt’ten önce Anadolu’ya yapılan akınlar daha çok keşif ve talan amaçlı iken sonrakiler sahiplenme adına yapılmıştır. Anadolu’nun o günlerdeki siyasi ve demografik yapısı özellikle Oğuz/Türkmenlerin buraya olan akınlarını oldukça kolaylaştırmıştır.
 
Geri
Üst