- Konu Yazar
- #1
Öğürme refleksi nasıl bakılır?
Sol başparmağını sol elinle sararak elini yumruk yap. Başparmağını diğer parmaklarının altında konumlandır. Canını fazla yakmadan iyice sık. Not: Bu numara, avuç içinin öğürme refleksini kontrol eden bir noktasına basınç uygular.Gag refleksi ne demek?
Bulantı ve kusma refleksi (gag refleksi), istenmeyen cisimlerin farinks, larinks ve trakeadan girişini engelleyen orofarenks, dil tabanı ve yumuşak damağın uyarılması sonucu oluşan, nöral bir savunma refleksidir. Bulantı ve kusma genellikle birlikte gelişir, fakat birbirlerinden bağımsız da ortaya çıkabilir.Landau refleksi nedir tıp?
Landau refleksi nedir tıp?3-12 aylık bebeklerde gözlenen normal, otomatik bir tepkidir. bebek el üstünde yatay tutulduğunda kafasını kaldırır ve sırtını büker. bu refleksin bulunmaması beyin felci veya motor nöronu rahatsızlığı gibi nörolojik rahatsızlıkların bir belirtisidir.
Nörolojik muayene de nelere bakılır?
Standart bir nörolojik muayene öykü alma, bilinç ve yüksek kortikal fonksiyonların muayenesi, kraniyel sinirler, motor sistem, duysal sistem, refleksler, serebeller muayene ve sinir germe testlerinden oluşur.Sürekli öğürme refleksi neden olur?
Reflü hastalığı, stres, hamilelik gibi durumlarda öğürme problemine yol açabilir. Öğürme Nedenleri Nelerdir? Travma, kanama, tümör veya viral enfeksiyon gibi beyinde meydana gelen sorunlar, beyindeki basıncı artırabilir ve mide bulantısına, öğürmeye neden olabilir.Kornea refleksi ne demek?
Kornea refleksi ne demek?Kornea üzerine parmakla dokunulduğunda göz kapakları kapanması. En son kaybolan reflekstir. Anestezi derinliğini kontrol etmek amacıyla da kullanılır.
Galant refleksi ne demek?
Galant refleksi, bebeğin sırtının bir tarafı okşandığında o yöne dönmesini ifade eder.Nöroloji doktoru hangi testleri yapar?
NÖROLOJİ BÖLÜMÜ VE YAPILAN TESTLER- NÖROLOJİK – ELEKTROFİZYOLOJİK TESTLER.
- EMG (Kas ve Sinir Bio-Elektrik Ölçümü)
- EEG (Beyin Elektrosu)
- EEG. Aktivasyonlu EEG. EEG Monitarizasyonu. Çocuk EEG’si.
- APNE HORLAMA UYKU TESTLERİ
- İŞİTME VE BAŞDÖNMESİ – DENGE TESTLERİ
- Odyolojik Testler (İşitme Testleri)
- Odyogram;
Nörolojiye Ne zaman gidilir?
Nörolojiye Ne zaman gidilir?Eğer hasta beyin ya da sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloğa yönlendirilir. Örneğin nöbet, kafa karışıklığı, duyu değişiklikleri, baş ağrısı, kas ve koordinasyon sorunları ya da kafa travması gibi sorunlarda mutlaka bir nöroloğa başvurmak gerekir.