AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Öğretmenlik Yolu Tekrar Açılacak

haberci

Yeni Üye
Uludağ Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr İsmail Naci Cangül, YÖK'ün 3 Mayıs'taki toplantıda fenedebiyat, dil tarih coğrafya ve ilahiyat fakültelerinde pedagojik formasyonu kaldıran düzenlemeyi değiştireceğini söyledi
Fenedebiyat fakültesi öğrencilerine öğretmenlik yolunun kapanmaması için üç yıldır YÖK nezdinde görüşmelerde bulunan Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr İsmail Naci Cangül, yasak kararının haziran ayında yapılacak Lisans Sıralama Sınavı (LYS) ardından tercihlerini yapacak olan yüz binlerce öğrencinin ve yakınlarının da kafasını karıştırdığını aktardı Geçtiğimiz günlerde yasalaşan yeni kademeli eğitim sistemiyle (4+4+4) bilhassa liselerde öğretmen ihtiyacının artacağına dikkat çekerken, Gerek fenedebiyat gerekse eğitim fakülteleri 'garanti hoca yapacağım' diye çocukları almıyor
Nihayetinde mezun olduktan sonra KPSS ve güya sınavlar var Fenedebiyat mezunları için 9095 puan alamayanlar zaten hoca olamıyor Kaldı ki 4+4+4 sisteminde binlerce hoca ihtiyacı doğacakdedi Prof Dr Cangül, son 20 yılda uygulanan politikaların ve hemen olan kararlar neticesinde ortaya çıkan çabuk değişimlerin öğretmen yetiştirmede yanlışlara yol açtığını dile getirdi
kaynak: vakit *

İsmail Naci Cangül'ün YÖK'ün pedagojik formasyonu kaldıran düzenlemeyi değiştireceğini belirtmesi oldukça önemli bir gelişme. Fenedebiyat fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik yolundaki belirsizliği gidermek için yıllardır süren çabaları takdirle karşılanmalıdır. Özellikle 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte artacak olan öğretmen ihtiyacının dikkate alınması ve nitelikli öğretmen yetiştirmenin öneminin vurgulanması gereklidir.

Öğrencilerin tercih döneminde karşılaştıkları belirsizliklerin giderilmesi ve gelecek planlamalarının yapılabilmesi için YÖK'ün yapacağı düzenlemelerin önemli bir adım olacağı aşikardır. Fenedebiyat ve eğitim fakültelerinin öğrenci alım politikalarının gözden geçirilmesi, öğretmen ihtiyacının karşılanabilmesi adına büyük önem taşımaktadır.

Prof. Dr. Cangül'ün vurguladığı gibi, son yıllarda yaşanan hızlı değişimlerin öğretmen yetiştirmeye etkileri de dikkate alınmalıdır. Öğretmen adaylarının KPSS ve benzeri sınavlarla belirlenmesi gerekliliği, öğretmenlik mesleğinin önemine ve gerekliliklerine uygun şekilde gözden geçirilmelidir.

Öğretmenlik mesleğine olan talebin karşılanması ve nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi, eğitim sistemimizin temel bir gerekliliğidir. Bu süreçte yapılan düzenlemelerin öğrenci, öğretmen adayı ve eğitim camiası için pozitif etkiler yaratmasını umuyoruz.

Geri