AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlik uygulamasi dersinin amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlik uygulaması dersinin amacı nedir?​

DERSİN AMACI: Öğretim kurumlarında kendi alanınızla ilgili öğretim sürecine katılarak, öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi etkinliklerini bizzat gerçekleştirmenizi sağlamaktır. Temel olarak bu ders ile öğretmenlik bilgisi, becerisi ve deneyimi kazanmanız amaçlanmaktadır.
Uygulama öğrencisinin işlemesi anlatması gereken ders saati en az kaç olmalıdır?
Uygulama öğrencisinin fiilen anlatacağı ders saati; ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda en az toplam 14 (on dört), 3 (üç) ve üzeri olanlarda ise toplam 24 (yirmi dört) saatten az olmayacak şekilde planlanır.

Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi kursu ne işe yarar?​

İDARECİLERE VE ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VERİLİYOR Meslek öncesi deneyim sahibi olarak yetiştirilmelerine katkı sağlayacak yönetici ve öğretmenlere yönelik Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kursu ile okul idarecileri ve öğretmenlerine eğitim veriliyor.
Okul Deneyimi dersi kaldırıldı mı?
· “Okul Deneyimi” dersi, işlevsel ve etkili bir biçimde gerçekleştirilemediğinden kaldırılmış olup bu dersin içeriği birleştirilmek suretiyle Öğretmenlik Uygulaması dersi bütün programlarda Öğ- retmenlik Uygulaması 1 ve Öğretmenlik Uygulaması 2 olmak üzere iki dönemde yer almıştır.

Uygulama öğretmeni başına düşen en fazla uygulama öğrenci sayısı kaç olmalıdır?​

e) Uygulama eğitim kurumu koordinatörü, uygulama öğrencilerinin uygulama öğretmenlerini belirler ve her bir uygulama öğretmeni başına en fazla 6 (altı); her bir ders başına düşen öğrenci sayısını da en fazla 3 (üç) öğrenciyi geçmeyecek şekilde planlar.
Öğretmenlik uygulamasında neler yapılır?
Okullardaki Öğretmenlik Uygulaması Çalışmasında Ders Dışı Yapılabilecek Etkinlikler

Geri