AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlik uygulamasi dersi haftada kac gun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlik uygulaması dersi haftada kaç gün?​

MADDE 7- (1) Lisans ve pedagojik formasyon sertifika eğitimi programlarında öğretmenlik uygulaması dersi haftada 6 (altı) ders saatidir.
Öğretmenlik Uygulaması haftada kaç gün?
i) Hazırlanan staj devam çizelgelerini öğrencilere geldiği her gün için imzalattırmak. j) Öğretmenlik uygulaması toplamda 14 hafta ve haftada 6 saattir. Bir öğrenci bu 6 saati bir haftalık süreç içerisinde okulda geçirecektir.

Öğretmenlik uygulaması ne kadar sürer?​

Öğretmenlik uygulaması dersi öğretim programlarımızda 6 saat uygulama, 2 saat teorik olmak üzere 5 kredilik zorunlu bir derstir. Dersin uygulama bölümü Milli Eğitime Bağlı uygulama okullarında gerçekleştirilirken, 2 saatlik teorik bölümü fakültede uygulama öğretim elemanı ile birlikte yürütülür.
Uygulama öğretmeni ne yapar?
Uygulama öğretim elemanı öğretmen adayı ile seminer dersinde okullarda yapılan uygulamalarla ilgili gelişmeleri tartışır ve değerlendirmeler yapar. Bu süreçte, uygulama öğretim elemanı ve uygulama öğretmeni öğretmen adayına yardım ve destek sağlar ve öğretmen adayı ile yakın işbirliği yapar.

Stajyer öğretmen kaç saat derse girer?​

Öğretmenlik Uygulaması 2 ders saati teorik, 6 ders saati ise uygulama olmak üzere haftalık 8 saatlik bir derstir. Dersin teorik kısmı fakültemizde, uygulama (staj) kısmı ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır.
Pedagojik formasyon dersleri haftada kaç gün?
Pedagojik Formasyon Eğitimi Yaz 2018 Dönemi 7 hafta hızlandırılmış program şeklinde yürütülecektir (1 haftada 2 haftalık ders yükü olacaktır). Dersler Hafta İçi 17:00’den sonra ve Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar günleri 4 güne dağıtılacaktır.

Öğretmenlik Uygulaması Staj kaç hafta?​

Dersin teorik kısmı fakültemizde, uygulama (staj) kısmı ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.

Geri