AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlik mesleginde formasyon derslerinin onemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlik mesleğinde formasyon derslerinin önemi nedir?​

Pedagojik Formasyon Eğitimi Almanın Öğretmene Katkısı Bu eğitimi almış öğretmen adayları öncelikle mesleğinin kutsal bir vazife olduğu bilincini kazanmaktadır ve öğrencileri arasında ayrım yapmaksızın her birine değer vermesi gerektiğinin eğitimini almaktadır. Bu sayede verdiği eğitimin kalitesini artırmaktadır.

Pedagoji dersleri nelerdir?​

Günümüzde pedagojik formasyon eğitiminde verilen dersler sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, öğretim tasarım ve materyalleri, ölçme ve değerlendirme, öğretmen uygulamaları, eğitim psikolojisi ile eğitim bilimi dersine giriş dersleri olup bu derslerle birlikte başka zorunlu ve seçmeli dersler de bulunmaktadır.
Öğrenciler; Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programında yer alan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI dersi hariç bazı derslerden muaf olma isteğinde bulunabilirler. Bir dersten muaf olmak için, o dersin eşdeğerini daha önce başarmış olmak gerekir.
Formasyon içeriği nedir?
Formasyon Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamlayan bireylere öğretmenlik hakkında teknik bilgiler verilir ve kişi öğretmenlik mesleğini yapmak için yetkinlik kazanır. Formasyon derslerinde kişilere öğretmenlik mesleğine uygun dersler verilir.
Formasyon öğretmenlik Uygulaması dersi Nedir?
Öğretmenlik uygulaması dersi öğretim programlarımızda 6 saat uygulama, 2 saat teorik olmak üzere 5 kredilik zorunlu bir derstir. Dersin uygulama bölümü Milli Eğitime Bağlı uygulama okullarında gerçekleştirilirken, 2 saatlik teorik bölümü fakültede uygulama öğretim elemanı ile birlikte yürütülür.

Formasyonda öğretmenlik Uygulaması Nedir?​

Pedagojik formasyon eğitimi kapsamında verilen dersler arasında öğretmenlik uygulaması dersi, öğretmen adaylarının kuramsal derslerden edindiği bilgi ve becerilerini aktarabileceği eğitim ve uygulama arasında bir köprü görevi gören derslerden birisidir.

Formasyon eğitimi kaç ders?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yeni dönemde açılacak pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılacak öğretmen aday adayları, eğitim fakültelerinde olduğu gibi 144 ders saatinden oluşan okul uygulama programına katılacak.
Buna göre, salgın koşullarıyla sınırlı olmak kaydıyla üniversite senatolarının uygun görmesi halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinin en fazla yüzde 40’ının mevcut mevzuat çerçevesinde uzaktan öğretim yoluyla verilmesi uygun görüldü.
Formasyon Stajından nasıl muaf olunur?
FORMASYON K GRUBU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ (Staj) MUAFİYET BAŞVURUSU. MADDE 10: (4) İlgili fakülte yönetim kurulu kararıyla Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.
Formasyon kaç kredi olmalı?

Öğretmenlik uygulaması dersinde ne yapılır?​

Öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında öğretmen adayları altı saat, öğretmenlik uygulaması yapmak üzere belirlenmiş olan okullara gider. Ayrıca öğretmenlik uygulamasını değerlendirmek amacıyla öğretim elemanı ile sık sık görüşmeler yapar.

Formasyon dersleri haftada kaç gün?​

Pedagojik Formasyon Eğitimi Yaz 2018 Dönemi 7 hafta hızlandırılmış program şeklinde yürütülecektir (1 haftada 2 haftalık ders yükü olacaktır). Dersler Hafta İçi 17:00’den sonra ve Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar günleri 4 güne dağıtılacaktır.

Geri