AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlik meslegi yeterlilikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlik mesleği yeterlilikleri nelerdir?​

Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri

Öğretmen yeterlilikleri neden önemlidir?​

Öğretmen Yeterlikleri; Millî Eğitim hedeflerinin desteklenmesine katkı sağlamak ulusal iş birliği ve bilgi paylaşımını daha etkin olarak gerçekleştirmek öğretmenlerin niteliği ve kalitesi için kıyaslama karşılaştırma yapılabilecek bir yapı / sistem oluşturmak öğretmenlik mesleğinin statüsü ve kalitesi açısından …
Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri neyi ihtiva eder?
“Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri” öğretmenlerin kendi yetkinlik düzeylerini ve geliştirilmesi gereken yönlerini belirlemelerinde, öğretmen adayı yetiştiren yükseköğretim kurumlarının öğretim programlarının düzenlenmesinde, öğretmenlerin mesleğe kabul ve adaylık süreçlerinde, mesleki gelişim ihtiyaçlarının tespit …

Öğretmen ve Yeterlilikler nedir?​

Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin “öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve tutumlar” olarak tanımlanmaktadır.

Ömgy nedir?​

Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri (ÖMGY) Alan yazında öğretmenlik mesleği yeterlikleri ise öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutum- lar (MEB, 2006) olarak ifade edilmektedir.
MEB öğretmen yeterlilikleri nelerdir?
Bu çalıştaylar sonucunda öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri ; Kişisel ve Meslekî Değerler – Meslekî Gelişim, Öğrenciyi Tanıma, Öğrenme ve Öğretme Süreci, Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, Okul-Aile ve Toplum Ilişkileri, Program ve İçerik Bilgisi, olmak üzere 6 ana yeterlik alanı, bu yeterliklere ilişkin …

Geri