- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmenlik mesleği profesyonel bir meslek midir?
Her sosyal değişim gibi, öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak tanımlanması ve bu seviyeye ulaşması uzun soluklu bir süreçtir.Profesyonel öğretmen ne demektir?
Profesyonel kelimesi sözlük anlamıyla ustalaşmış, uzmanlaşmış demektir. Buradaki sıfatlar zamanla kazanılacak yeteneklerin tarifi için kullanılır. Her ne kadar belgeler bir sıfatı anlatmak için verilse de öğretmenlik mesleği, (sadece) belgeler mesleği değildir.
Öğretmenin nitelikleri nelerdir?
İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
1 öğretmenlik bir meslek midir neden?
1924 tarih ve 439 sayılı o yasada “öğretmenlik devletin genel hizmetlerinden eğitim ve öğretim görevini üstüne alan, bağımsız sınıf ve derecelere ayrılan bir meslek” olarak tanımlanmıştır.Öğretmenlik kariyer mesleği midir?
Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına giriyor. Öğretmenlere 4 farklı kadro oluşturulacak, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Öğretmenlik, artık kariyer temelli meslekler arasında yer alacak, mali ve özlük haklar yeniden düzenlenecek.
Etkili bir öğretmenin özellikleri nelerdir?
Etkili öğretmenin 7 önemli özelliği
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Öğretmenlik meslek kanunu ne?
1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nda tanımlandığı, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda da yeniden ifade edildiği şekilde “Öğretmenlik, eğitim ve öğretim ile ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir”.
Öğretmenin toplumsal görevleri nelerdir?
(2) Öğretmen çağın bilgi ve teknolojik gelişmelerine bağlı olarak, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda bireyin yetiştirilmesi, geliştirilmesi, değerlerine bağlı nitelikli bir insan olarak topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar yaparak toplumsal kalkınmada belirleyici ve öncü bir rol üstlenir.