AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlik Alan Bilgisi Testi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Nedir?​

ÖABT, öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınavdır. Toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmelidir.

Öğretmen adayları hangi oturumlara girecek?​

Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
KPSS P10 ne demek?
KPSS P10 PUAN TÜRÜ Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.
P121 puan türü nedir?
KPSS P121 NEDİR, NE DEMEK? Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüne denilmektedir. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri + Öğretmen Alan Bilgisi Testi bileşenlerinden oluşur. P121 puan türü 1 yıl geçerlidir.

Alan bilgisi sınavı ne demek?​

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.

2021 öğretmen adayları hangi sınavlara girecek?​

2021 KPSS SINAVLARI HANGİ HÜN YAPILACAK? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos’ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos’ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos’ta yapılacak. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos’ta düzenlenecek.
Bir öğretmen adayları KPSS’ye nasıl hazırlanmalı?
Öğretmen Adayları KPSS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır?
- KPSS sınavına çalışan öğretmen adayı öncelikle eksiklerini belirlemelidir.
- Programlı çalışmak oldukça önemlidir.
- Gününüzün tamamını KPSS derslerine ayırmamalı, alan ve eğitim bilimleri gibi sınavları da programına yerleştirmelisiniz.
P10 ve P121 ne demek?
Öğretmenlerin KPSS ve ÖABT sınavları sonuçlarına göre atanabilmek için P10 ve P121 puanları oluşuyor. Bu puanlar öğretmen atamasında kullanılıyor. 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan P121 puanı, Genel Kültür – Genel Yetenek + Eğitim Bilimleri + ÖABT sonuçlarından oluşmaktadır.

P10 hangi Branslar?​

Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenlerinden oluşur. P121 puan türü gelmeden önce sadece P10 puan türü kullanılmaktaydı.

Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?​

KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları nelerdir?
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
KPSS alan sınavı hangi bölümlerde var?
Tarih, 7. Coğrafya, 8. Matematik (Lise), 9. Fizik, 10. Kimya, 11. Biyoloji, 12.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 13. Yabancı Dil (İngilizce) 14. Rehber Öğretmen 15. Sınıf Öğretmenliği 16. Okul Öncesi Öğretmenliği 17. İmam Hatip Meslek Dersleri Öğrt.

KPSS alan sınavına hangi bölümler girecek?​

KPSS – A kadrolarına genel olarak Siyasal Bilimler Fakültesi, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesi gibi 4 yıllık fakülte mezunları ile sınavın geçerlilik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olanlar (3. ve 4. sınıf öğrencileri) başvurabilmektedir.

Geri