- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.503
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmenliği diğer mesleklerden farklı ve önemli kılan özellikler nelerdir?
Bireysel çabalardan, fedakarlıklardan, yaratıcılıktan beslenir, toplumdan, politikalardan, günlük yaşamdan etkilenir. Aktif bir süreçtir, durağan olamaz, ileriye dönüktür, geleceğe dairdir ama tabi ki geçmişteki deneyimlerden şekillenir. İlişki odaklıdır çünkü ilişki ve iletişim olmadan öğrenme gerçekleşmez.Öğretmen hangi becerilere sahip olması gerekir?
Bir başka yaklaşıma göre ise öğretmenlik mesleği şu boyutları içermelidir: Konu uzmanlığı, güdüleyici, öğrenenlerin farklılığı, öğretimin plânlanması, öğrenme stratejileri, öğrenme çevresi, iletişim ve değerlendirme (2). Öğretmenlerin rolleri eğitim sürecinin üç unsuru dikkate alınarak da ele alınabilir.Öğretmenin sahip olması gereken kişisel özellikler nelerdir?
İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
Geleceğin öğretmenlerinin sahip olması gereken yeterlilikler sizce neler olmalıdır?
Gelecekte Öğretmenlik Mesleğinin Sahip Olması Gereken Özellikler
Öğretmenlik hangi sektöre giriyor?
Vatandaşlara hizmet sağlayan her meslek grubu hizmet sektörü kategorisinde yer alır. Müdürler, bakanlıkta çalışan memurlar, nüfus müdürlüğünde çalışan memurlar, çöpçü, doktor, öğretmen, asker, hakim, savcı, polis, psikolog, sosyolog, hemşire gibi birçok meslek hizmet sektörüne girer.Öğretmen olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
Araştırmada öğretmen adayları tarafından nitelikli bir öğretmende bulunması gereken kişisel özellikler içinde anlayışlı olması, mesleki özellikler içinde öğretmenin bütün öğrencilerine eşit davranması, mesleki gelişime ilişkin özellikler içinde öğretmenin kendini sürekli geliştirebilmesi, mesleki yeterlikler içinde …Ideal bir öğretmen nasıl olmalıdır?
Diğer taraftan ideal bir öğretmende; saygı, liderlik, dürüstlük ve insan tabiatını anlama gibi sosyal nitelikleri aradıkları görülmektedir. İdeal bir öğretmende aranan diğer kişilik özellikleri ise; öğretmeye karşı ilgi, duygusal denge, neşe, kendine güven ve hoşgörü şeklinde sıralanmaktadır.
Geleceğin öğretmenleri nasıl olmalı?
Kısacası geleceğin öğretmenleri öğrencilerini heyecanlandıran, onlara dokunan, mesleğini seven, günümüz koşullarında gelişen teknolojiyle dijitale uyum sağlayan bireyler olmalıdır. Çünkü geleceğin temelini oluşturan bireylere hitap etmektedirler. Bugünün öğretmenleri yarının toplumunu şekillendirmektedir.