AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlerin sendikal haklari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlerin sendikal hakları nelerdir?​

Öğretmenler ilk göreve başladıklarında aday öğretmen olarak göreve başlarlar. Aday öğretmenler dahil kamu görevlileri (bazı istisnalar hariç) kendi hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalara üye olabilirler. (Ayrıntıyı 4688 sayılı kanunda okumak mümkündür.) Hiçbir memur sendikaya üye olmak için zorlanamaz.

Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır?​

Öğretmenlerin Sorumlulukları Tarafsızlık Sorumluluğu. Özenli Davranış Sergileme ve İşbirliği Yapma Sorumluluğu. Emirlere Uyma Sorumluluğu. Memurlar görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden üstlerine karşı sorumludurlar.
Öğretmenlik meslek yasasında neler var?
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri kapsar.
Okulda öğretmenlere ne gibi imkanlar tanınmalıdır?
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.

Sendikanın ne faydası var?​

İş Kazalarını ve Meslek Hastalıklarını önlemek için. Güvenli ve Sağlıklı İş Ortamında Çalışmak için. Başta İş Güvencesi Olmak Üzere Tüm Diğer Haklarımızı Korumak ve Geliştirmek için. İşyerindeki Haksız Uygulamalara Karşı Durabilmek için.

Öğretmenin hak ve sorumlulukları nelerdir?​

Öğretmenlerin Sorumlulukları Anayasaya ve Yasalara Saygılı Davranma Sorumluluğu. Tarafsızlık Sorumluluğu. Özenli Davranış Sergileme ve İşbirliği Yapma Sorumluluğu. Emirlere Uyma Sorumluluğu.
Öğretmenin asli görevleri nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.
Öğretmenlik meslek Kanunu özel okul öğretmenlerini kapsıyor mu?
ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ Kanun, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, kadrolu, sözleşmeli ve özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin tamamını kapsıyor. Tüm öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı eğitimlere katılabilecek, sınavlara girebilecek ve sertifikasını alabilecek.
ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TEKLİFİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ Ayrıca öğretmenlik kariyer meslek olarak tanımlanıyor. Böylece gelişim temelli bir sistem içerisinde adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumluluklarının netleştirilmesi amaçlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.
Bir öğretmen öğrencinin hayatını nasıl etkiler?
Yapılan araştırmalar, özellikle ilköğretim dönemindeki öğretmen – öğrenci ilişkinin kalitesinin çocukların gelişiminde daha da önemli bir faktör olduğu belirtiliyor. Bu ilişkinin lise dönemindeki öğrenciler için ise okula devam etme istekleri üzerinde büyük etkisi olduğu bulunuyor.
Sendika faydalı mı?
Yani sendikanın varlığı zararlı değildir. Sendika, işverenlerin ve işçilerin kazanç anlamındaki çıkarlarını korumakla yükümlüdür. Bunun yanında toplumsal ve kültürel çıkarları korumakta sendikanın yaptığı bir iştir. Birçok alanda sendikadan yararlanıldığı rahatlıkla söylenebilir.

Geri