AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlerin seminer donemi nasil olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlerin seminer dönemi nasıl olacak?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “11 – 15 Nisan 2022 ara tatilinde öğretmenlere verilen seminerler uzaktan olacak. Öğretmenlerimiz pandemi sürecinde çok yoruldular.” açıklamasında bulundu. Biz öğretmen istihdamını önemsiyoruz. Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak.

Mesleki gelişim eğitimleri nedir?​

Mesleki gelişim eğitimleri nedir?
Öğretmenlerin hem okul içi hem de okul dışında mesleki becerilerine, etkili öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak, değer ve tutumlarına destek olma olayı bütününe mesleki gelişim adı verilmektedir.

Öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?​

Öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?
Öğretmen yeterliklerinin kullanılma amaçları:
- Öğretmen yetiştirme politikalarının belirlenmesi,
- Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının hizmet öncesinde öğretmen yetiştirme programlarının düzenlenmesi,
- Öğretmenlerin hizmet içi eğitimi,
- Öğretmenlerin seçimi,
- Öğretmenlerin iş başarım ve performanslarının ölçümü,

Öğretmenlik meslek yeterliği bileşenleri nelerdir?​

Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, E. Okul, Aile ve Toplum İlişkileri, F. Program ve İçerik Bilgisi olmak üzere, altı başlıktan oluşan genel yeterlik alanlarına tamamen katılmaktadırlar.

Öğretmen seminerleri nereden izlenecek 2022?​

Öğretmen seminerleri nereden izlenecek 2022?
Öğretmenler ve okul yöneticileri için gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Toplulukları Programları, ÖBA platformu üzerinden yapılmaktadır. Kursiyer ve yöneticilerin kendilerine tanımlı hizmet içi eğitimlere katılmaları için MEBBİS veya e- devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Öğretmen seminer Programı nereden izlenecek?​

Öğretmen seminer Programı nereden izlenecek?
EBA öğretmen seminerleri nasıl izlenir? Öğretmen EBA’ya giriş yaparak 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde Mesleki Gelişim adlı içerikten ara tatil semineri canlı yayınına ulaşabilecektir. Öğretmenler, kişisel MEBBİS şifreleri veya e-devlet kullanıcı adları ve şifreleri ile EBA sistemine erişebilecekler.

Mesleki gelişimi nedir?​

Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Aynı zamanda öğretmenlerin değer ve tutumları konusunda da önemli bir destek olarak öne çıkar.

Öğretmenin okuldaki hakları nelerdir?​

Öğretmenin okuldaki hakları nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.

Merhaba! Öğretmenlerin seminer dönemi hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yapmış olduğu açıklamaya göre, 11-15 Nisan 2022 ara tatilinde verilecek seminerler uzaktan olacak. Pandemi sürecinde öğretmenlerin yaşadığı yorgunluğun farkında olan bakanlık, bu dönemi uzaktan eğitimle geçirmeyi tercih etmiştir. Seminerlerin uzaktan yapılacak olması, öğretmenlerin güvenliği ve sağlığının korunmasına yönelik bir önlem olarak değerlendirilebilir.

Mesleki gelişim eğitimleri, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerdir. Bu eğitimler, öğretmenlere okul içi ve dışında öğretme ve öğrenme metotları konusunda destek sağlar. Ayrıca, öğretmenlerin tutum ve değerlerini güçlendirerek mesleki gelişimlerini destekler.

Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin niteliklerini belirlemek ve geliştirmek amacıyla kullanılır. Bu yeterliklerin kullanım alanları arasında öğretmen yetiştirme politikalarının belirlenmesi, öğretmen yetiştirme programlarının düzenlenmesi, hizmet içi eğitim, öğretmen seçimi, iş başarımının ölçümü gibi alanlar bulunmaktadır.

Öğretmenlik meslek yeterliği bileşenleri ise öğrenmeyi, gelişimi izleme ve değerlendirme, okul-aile-toplum ilişkileri, program ve içerik bilgisi gibi altı başlıktan oluşan genel yeterlik alanlarını ifade eder.

Öğretmen seminerleri, öğretmenler ve okul yöneticileri için Mesleki Gelişim Toplulukları Programları kapsamında ÖBA platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu seminerlere katılım için MEBBİS veya e-devlet üzerinden sisteme giriş yapılması gerekmektedir.

Öğretmenin okuldaki hakları arasında eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, hizmet içi yetiştirme hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları, konut hakkı gibi haklar bulunmaktadır. Bu haklar, eğitim sisteminin işleyişini güçlendirmek ve öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlar.

Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin! Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri