Ogretmenlerin meslekten sonraki yukumlulukleri nelerdir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
255.129
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğretmenlerin meslekten sonraki yükümlülükleri nelerdir?​

Resmi Belge, Araç ve Gereçleri Geri Verme Sorumluluğu. Devlet memurları görevleri sona erdiğinde görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri geri vermekle yükümlüdür. Bu yükümlülük memurun mirasçılarına da geçmektedir (m. 16). Disiplin Kurallarına Uyma Sorumluluğu.

Öğretmene idari görev verilir mi?​

Aylık ve zorunlu ek ders saatlerini dolduramayan öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenlere “aylık ve zorunlu ek ders karşılığını doldurmuyorsunuz.” denilerek idari çalışmalarda görev verilmesi yasal ve hukuki değildir.

Öğretmenin sorumlulukları Nelerdir?​

Öğretmenin sorumlulukları Nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.

Okulda öğretmenlere ne gibi imkanlar tanınmalıdır?​

Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.

Öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri nelerdir?​

Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri
- Öğrencilere Değer Verme, Anlama ve Saygı Gösterme.
- Öğrencilerin, Öğrenebileceğine ve Başaracağına İnanma.
- Ulusal ve Evrensel Değerlere Önem Verme.
- 4.Öz Değerlendirme Yapma.
- Kişisel Gelişimi Sağlama.
- Meslekî Gelişmeleri İzleme ve Katkı Sağlama.

Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır?​

Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır?
Öğretmenlerin Sorumlulukları Tarafsızlık Sorumluluğu. Özenli Davranış Sergileme ve İşbirliği Yapma Sorumluluğu. Emirlere Uyma Sorumluluğu. Memurlar görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden üstlerine karşı sorumludurlar.

Öğretmen nöbet tutmak zorunda mı?​

Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.

Öğretmenlere haftada 2 kez nöbet verilebilir mi?​

SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ ! Aynı hafta içinde verilen ikinci nöbetleri yerine getirmemek üzerine sendikamızın eylem kararı vardır.Hem yukarıda bahsettiğimiz sebepler hem de aldığımız eylem kararı gereği hiçbir idareci öğretmenlerimizi ikinci nöbete zorlayamaz.

Öğretmenin izin hakları nelerdir?​

Öğretmenin izin hakları nelerdir?
görevli öğretmenlerden hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on yıl dâhil) olanların yıllık izin süreleri yirmi gün, on yıldan fazla olanların ise otuz gündür.

Öğretmen 657 ye tabi mi?​

meb’in 657 nolu devlet memurları kanunun 4/b bendine göre istihtam ettiği öğretmenlere denir. görev yetki ve sorumluluk açısından kadrolu çalışan öğretmenlere göre aynı şartlar geçerlidir. çakılı kadrodur, tayin isteme hakları yoktur (özür durmları hariç) görevde yükselme sınavlarına giremezler.
 
Öğretmenlerin meslekten sonraki yükümlülükleri genellikle resmi belge, araç ve gereçleri geri verme sorumluluğunu içerir. Görevleri sona erdiğinde, devlet memurları görevle ilgili belgeleri ve materyalleri geri vermekle yükümlüdür. Bu yükümlülük, mirasçılara da geçebilir. Ayrıca, disiplin kurallarına uyma sorumluluğu da önemlidir.

Öğretmenlere idari görev verilmesi konusunda ise aylık ve zorunlu ek ders saatlerini dolduramayan veya norm kadro fazlası olan öğretmenlere idari çalışmalarda görev verilmesi yasal ve hukuki bir uygulama değildir.

Öğretmenlerin sorumlulukları arasında eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, okul ve çevre ilişkilerini kurmaya yardımcı olmak, yönetimde destek olmak ve öğrencilere örnek olmak gibi önemli görevler bulunmaktadır.

Okuldaki öğretmenlere sağlanması gereken imkanlar arasında eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, hizmet içi yetiştirme imkanları, yurt içi ve yurt dışı gelişim fırsatları ve konut hakkı gibi haklar Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer almaktadır.

Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri ise öğrencilere değer verme, anlama ve saygı gösterme, öğrencilerin başarabileceğine inanma, ulusal ve evrensel değerlere önem verme, öz değerlendirme yapma, kişisel gelişimi sağlama, mesleki gelişmeleri takip etme ve katkı sağlama gibi nitelikleri içerir.

Bir öğretmenin memur olması durumunda, tarafsızlık, özenli davranışlar sergileme, işbirliği yapma, emirlere uyma gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Memurlar, görevlerini doğru ve etkin bir şekilde yerine getirmekle yükümlüdürler.

Nöbet görevi konusunda, yasal olarak öğretmenlere nöbet tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Nöbet görevi güvenlik hizmeti kapsamında değerlendirilirken, öğretmenlik mesleği Devletin eğitim ve öğretim görevlerini üstlenen bir ihtisas mesleği olarak kabul edilir.

Son olarak, öğretmenlerin izin hakları genellikle hizmet süresine göre belirlenir. Bir yıldan on yıla kadar hizmet süresi olan görevli öğretmenlerin yıllık izin süresi genellikle yirmi gün iken, on yıldan fazla hizmet süresi olan öğretmenlerin izin süresi genellikle otuz gündür. Meb'in 657 nolu devlet memurları kanunu 4/b bendine göre istihdam ettiği öğretmenlerin statüsü ve hakları da diğer devlet memurlarıyla benzerlik gösterebilir. Öğretmenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olabilirler.
 
Geri
Üst