- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmenlerin meslekten sonraki yükümlülükleri nelerdir?
Resmi Belge, Araç ve Gereçleri Geri Verme Sorumluluğu. Devlet memurları görevleri sona erdiğinde görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri geri vermekle yükümlüdür. Bu yükümlülük memurun mirasçılarına da geçmektedir (m. 16). Disiplin Kurallarına Uyma Sorumluluğu.Öğretmene idari görev verilir mi?
Aylık ve zorunlu ek ders saatlerini dolduramayan öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenlere “aylık ve zorunlu ek ders karşılığını doldurmuyorsunuz.” denilerek idari çalışmalarda görev verilmesi yasal ve hukuki değildir.Öğretmenin sorumlulukları Nelerdir?
Öğretmenin sorumlulukları Nelerdir?(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.
Okulda öğretmenlere ne gibi imkanlar tanınmalıdır?
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.Öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri nelerdir?
Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri- Öğrencilere Değer Verme, Anlama ve Saygı Gösterme.
- Öğrencilerin, Öğrenebileceğine ve Başaracağına İnanma.
- Ulusal ve Evrensel Değerlere Önem Verme.
- 4.Öz Değerlendirme Yapma.
- Kişisel Gelişimi Sağlama.
- Meslekî Gelişmeleri İzleme ve Katkı Sağlama.
Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır?
Bir öğretmenin memur olduğu için ne gibi yükümlülükleri vardır?Öğretmenlerin Sorumlulukları Tarafsızlık Sorumluluğu. Özenli Davranış Sergileme ve İşbirliği Yapma Sorumluluğu. Emirlere Uyma Sorumluluğu. Memurlar görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden üstlerine karşı sorumludurlar.
Öğretmen nöbet tutmak zorunda mı?
Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.Öğretmenlere haftada 2 kez nöbet verilebilir mi?
SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ ! Aynı hafta içinde verilen ikinci nöbetleri yerine getirmemek üzerine sendikamızın eylem kararı vardır.Hem yukarıda bahsettiğimiz sebepler hem de aldığımız eylem kararı gereği hiçbir idareci öğretmenlerimizi ikinci nöbete zorlayamaz.Öğretmenin izin hakları nelerdir?
Öğretmenin izin hakları nelerdir?görevli öğretmenlerden hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on yıl dâhil) olanların yıllık izin süreleri yirmi gün, on yıldan fazla olanların ise otuz gündür.