Ogretmenlerin mesleki becerileri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğretmenlerin mesleki becerileri nelerdir?​

Öğretme ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanmak. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun strateji, yöntem ve teknikleri kullanarak etkili öğrenmeyi gerçekleştirmek. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun araç, gereç ve materyalleri etkin kullanmak.

Öğretmenlik uygulaması 1 dersi nedir?​

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi için planlanan bir derstir.
Ingilizce öğretmeni ilk derste ne yapmalı?
İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
Öğretmenlik uygulaması dersi nasıl olacak?
Öğretmenlik uygulaması dersi öğretim programlarımızda 6 saat uygulama, 2 saat teorik olmak üzere 5 kredilik zorunlu bir derstir. Bu ders kapsamında uygulama öğrencisinin 6 ders saati boyunca uygulama okulunda görev alan uygulama öğretmeni ile birlikte eğitim öğretim faaliyetlerine katılması gerekmektedir.

Öğretmenlik Meslek yeterliği bileşenleri nelerdir?​

Bu çalıştaylar sonucunda öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri ; Kişisel ve Meslekî Değerler – Meslekî Gelişim, Öğrenciyi Tanıma, Öğrenme ve Öğretme Süreci, Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, Okul-Aile ve Toplum Ilişkileri, Program ve İçerik Bilgisi, olmak üzere 6 ana yeterlik alanı, bu yeterliklere ilişkin …

Öğretmenlik uygulaması dersi haftada kaç saat?​

MADDE 7- (1) Lisans ve pedagojik formasyon sertifika eğitimi programlarında öğretmenlik uygulaması dersi iki dönem süre ile haftada 6 (altı) ders saatidir. Her bir dönemde uygulama öğrencisi uygulama öğretmeninin gözetiminde farklı haftalarda olmak üzere en az 4 (dört) defa fiilen ders anlatır.
Öğretmenlik uygulaması kaç gün?
Dersin teorik kısmı fakültemizde, uygulama (staj) kısmı ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
Iyi bir öğretmen öğrenciye nasıl davranmalı?
2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model
Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması üst dönemlerden alınamaz.

Geri