Öğretmenlerin etik sorumlulukları nelerdir?
Aydın’ın (2006) belirlemiş olduğu öğretmenlik mesleği etik ilkeleri ise şunlardır: Profesyonellik, hizmette sorumluluk, adalet, eşitlik, sağlıklı ve güvenli bir ortamın sağlanması, yolsuzluk yapmama, dürüstlük, doğruluk ve güven, tarafsızlık, mesleki bağlılık ve sürekli gelişme, saygı, kaynakların etkili kullanımı.Okul yöneticileri veli ve öğrencilerin etik sorumlulukları nelerdir?
Çocuğun uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmek, Okulun düzenleyeceği veli eğitim seminerlerine katılmak, Çocuğun yaşına uygun sorumluluklar vermek, Disiplin yönetmeliğini ve veli-öğrenci el kitapçığını dikkatlice okuyup çocuğun, disiplin kurallarına uyması için gerekli önlemleri almak.Öğretmenlik mesleğinde etik ilkeler nelerdir?
Sevgi ve Saygı Eğitim ve öğretim faaliyetleri başlangıcından son aşamasına kadar, sevgi ve saygı üzerine dayandırılır.
Öğrencilerin etik hak ve sorumlulukları nelerdir?
Her öğrenci:Öğretmenlik mesleğinde etik dışı davranışlar nelerdir?
Öğretmenlerde karşılaşılan etik dışı davranışlar şunlardır:Eğitimde etik Kuralları Nelerdir?
Akademisyenlerin uyması gereken kurallar ve dürüstlük ilkeleri nelerdir?
Araştırmacı kendine karşı da dürüst olmalıdır. Profesyonel standartlara bağlılık araştırma kariyerinde kişisel dürüstlüğün de temelini oluşturur. Araştırma günlük hayattaki dürüstlük, kurallara uygunluk, açıklık, tarafsızlık, güvenilirlik ve başkalarına saygı benzeri etik değerlere dayanmalıdır.Öğrencinin sorumlulukları nelerdir maddeler halinde?
Öğrencinin sorumlulukları nelerdir Arkadaşlarının ve okulun eşyalarına zarar vermeme; Yanlışlıkla zarar verildiğinde zararın bedelini karşılama. Sınıfça belirlenen kurallara uyma. Okul kurallarına uyma. Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarımla) katkıda bulunma.Eğitim sürecinde etik ilkeler nelerdir?