AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlerin bos gunu olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlerin boş günü olur mu?​

Öğretmenin boş gününe nöbet görevi verilmesi için Öğretmenin haftalık ders programında boş gün bırakılarak bu boş gününe nöbet görevi verilmesi uygulaması öğretmenin diğer günlerdeki ders yükünü artıracak ve bu işlem eğitim kalitesini zayıflatacak, öğretmenlerin verimini düşürecek ve olumsuz sonuçlara yol açacaktır.

Öğretmen kaç gün okula gitmeli?​

Eğitimdeki başarı basamağında dünyanın 215 civarı ülkesi arasında 90-100. sırada, PISA ölçümlerinde hep sonlarda yer alan Türkiye’nin atılıma geçmesi için öğretmenlerin haftanın 5 günü okulda olması şarttır.

Ders programına itiraz edebilir mi?​

Ders programına itiraz edebilir mi?
Kasıt varsa silsile yoluyla okul yönetimine dilekçe verilerek itiraz edilir, ancak ders programının imzalı olarak teslimi gerçekleşmiş olmalıdır ki bu ve diğer ispatlar dilekçeye eklenebilsin.

Boş derse kim girer yönetmelik 2021?​

Boş derse kim girer yönetmelik 2021?
Ayrıca bu durum Anayasa’mızın 18. maddesinde yer alan “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” hükümlerine de aykırılık teşkil edecektir. Boş geçen derslere pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerekmektedir.

Öğretmenler bir gün okula gelecek mi?​

Uzaktan Eğitim Sürecinde Öğretmenler Haftada 1 Gün Okula Gidecek.

Öğretmen bir gün okula gitmezse ne olur?​

“Farklı tarihlerde özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmene ‘aylıktan kesilme’ cezası verilecek. Özürsüz ve kesintisiz 3- 9 gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmenin cezası ise ‘Kademe ilerlemesinin durdurulması’ olacak.

Ders Programıni kim hazırlar?​

Ders Programıni kim hazırlar?
(2) Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hâllerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak dengeli olarak dağılımı yapılır ve ilgililere imza karşılığı duyurulur.

Haftalik ders programini kim hazirlar?​

Haftalik ders programini kim hazirlar?
MADDE 12- (1) Okul yönetimince hazırlanan haftalık ders programı, öğretim yılı başında veya ders yılı içinde öğretmenler kurulunda görüşülür. Okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur.

Nöbetçi öğretmen boş ders defterine ne yazar?​

(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri “Nöbetçi Öğretmen” yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.

Boş derse kim girer yönetmelik 2022?​

Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.

Öğretmenlerin boş günleri olması, nöbet görevi yerine getirmek için ders programında boş gün bırakılması uygulamasının eğitim kalitesini zayıflatabileceği konusunda haklı bir endişe taşıyorsunuz. Öğretmenlerin verimliliğini düşürebileceği ve olumsuz sonuçlara yol açabileceği noktasında doğru bir tespitte bulunuyorsunuz. Öğretmenlerin haftada 5 gün okulda olmalarının Türkiye'nin eğitimdeki başarısını artırabileceği konusundaki değerlendirmenize de katılıyorum.

Ders programına itiraz etme konusunda, okul yönetimine dilekçe vererek itiraz edilebileceği ve bu süreçte ders programının imzalanmış olması gerektiği konusunda bilgi vermişsiniz. Öğretmenlerin boş geçen derslerine pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerektiği konusundaki vurgunuz da oldukça yerinde.

Öğretmenlerin haftada bir gün okula gelmelerinin belirli durumları kapsadığını ve öğretmenlerin okula gelmemeleri durumunda alınacak cezaların ceza yönetmenliğinde belirtildiğini paylaşmışsınız. Ders programının hazırlanması ve onaylanması sürecinde okul yönetiminin rolüne dair detayları da içeren bilgileriniz oldukça faydalı.

Son olarak, 2022 yılına dair güncellemelere göre boş geçen derslere müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının gireceği bilgisini paylaşmanız da önemli bir detaydır.

Üzerinde durduğunuz konular eğitim sisteminin işleyişi ve öğretmenlerin ders programlarına yönelik oldukça detaylı bilgiler içermektedir. Bu konularla ilgili düşüncelerinizi forumda paylaşarak diğer kullanıcılarla da bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Geri