AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlere verilen kirtasiye yardimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlere verilen kırtasiye yardımı nedir?​

Devletin sağladığı bu imkan, öğretmenlerin sınıf içi materyaller, ders araç-gereçleri ve benzeri harcamalarında kullanılması için verilir. 2021 KIRTASİYE ÖDENEĞİ NE KADAR? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla illere gönderilen yazıya göre bu yıl kırtasiye ödeneği 1250 TL olarak yatırılacak.

Kırtasiye yardımı kimlere verilir?​

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.
Eğitim öğretim ödeneği kimlere verilir?
İşte detaylar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre devlet okullarında görev yapan öğretmenlere, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde öğretim yılına hazırlık ödeneği verilir. Eğitim ödeneği fiili olarak görevde olan öğretmenlere ödenir.
Öğretmen kırtasiye ödeneği ne zaman yatar?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu yıl 1250 lira olarak ödenecek olan kırtasiye parasının 2 Eylül tarihinden itibaren yatırılacağını duyurdu. Her yıl eğitim-öğretim yılının Eylül ayında öğretmenlere verilen eğitim ödeneği bu yıl hakem kurulu kararı ile bin 250 lira olarak ödenecek.

Eğitim yardımı ne kadar?​

Okul öncesi eğitimden dolayı şartlı eğitim yardımından faydalananlara, çocukların okul takip bilgileri geldikçe (düzenli devam şartı aranmamaktadır) her iki ayda bir, aylık olarak; kız çocuklara 40 TL, erkek çocuklara ise 35 TL ödeme yapılmaktadır.

Sözleşmeli öğretmen kırtasiye yardımı ne kadar?​

Geçtiğimiz yıl öğretmenlerin alacağı kırtasiye parası yani eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği 7 Eylül tarihinden itibaren verilmeye başlandı. 2023 EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR OLDU? Toplu sözleşmede varılan uzlaşmaya göre, Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarıldı.
Kırtasiye yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?
Kırtasiye yardımına başvurmak isteyen velilerin kaymakamlıklara bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor.
2021 kırtasiye parası ne kadar?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla illere gönderilen yazıya göre bu yıl kırtasiye ödeneği 1250 TL olarak yatırılacak.

Eğitim öğretim ödeneği hangi hallerde kesilir?​

Eğitim öğretim ödeneğinin kesilmesi için ödenek kapsamındaki eğitimcilerin görevden ayrılması gerekir. Öğretmenlerin disiplin suçu işlemesi durumunda görevden alınmasıyla, eğitim öğretim ödeneği kesilecektir.

2021 ve 2022 eğitim öğretim ödeneği ne kadar?​

Eğitim ödeneği ne kadar? 2021-2022 eğitim yılında öğretmenlere kırtasiye ücreti olarak 1.250 TL ödenecek. 6. dönem toplu sözleşmede varılan uzlaşmaya göre, Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL’ye; 2023 yılı için 1.400 TL’ye çıkarılmıştı.
2021 kırtasiye parası ne zaman yatacak?
Kırtasiye parası ne zaman yatacak, sorusu öğretmenler tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, bu yıl 1250 lira olduğu belirtilerek, öğretmenlere bu ödemenin 2 Eylül 2021’den itibaren yapılacağı bildirildi.

Geri