Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmenlere ozel saglik sigortasi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenlere özel sağlık sigortası var mı?​

22-26 Kasım 2021 tarihleri arasında ilk kez TSS’li olacak öğretmenler ve aileleri, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından sigorta süresi içinde poliçe özel ve genel şartları kapsamında Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın geniş teminat seçeneklerinden yararlanabilecek.
Eğitimin Sigortası Projesi Nedir?
Zurich Vakfı, Zurich Türkiye ve Türk Eğitim Derneği ortaklığı ile yürütülen projenin temel amacı mesleğinin ilk yıllarında köy veya ilçeye atanan kadın öğretmenlerin desteklenmesidir.
Eğitimin Sigortası öğretmenlerimiz Projesi Nedir?
Proje kapsamında öğretmenlerin kişisel, mesleki ve psiko-sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla eğitimler verilmekte ve görev yaptıkları okulların fiziksel yapısı iyileştirilmektedir. 2018 yılında 50 öğretmeni kapsayacak şekilde başlayan projede, 2023 yılına kadar 1.000 kadın öğretmene ulaşılması hedeflenmektedir.

Eğitimin Sigortası öğretmenlerimiz projesi nerede yapılıyor?​

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile Zurich Vakfı ve Zurich Türkiye destekleriyle yürütülen “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi” yeni dönem çalışmaları, 53 ilden 385 kadın köy öğretmeninin katılımıyla Antalya’da başladı.
Öğretmenlerin sigorta kolu hangisi?
Çalışma koşulları 4A’lılarla aynı olmasına rağmen özlük hakları itibarı ile 5510 sayılı sosyal sigortalar kanununa tabi bulunuyorlar. Bu kapsamda öğretmenler başta olmak üzere doktorlar, hemşireler, laborantlar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar bulunuyor.
4 C Öğretmen ne demek?
Devlet Memurları Kanunu’nda 4C’nin (geçici personelin) tanımı yapılıyor. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasının birinci paragrafında geçici personel; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar …

Geri