AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenlere disari cikma yasagi var mi?

Editör

Yeni Üye

Öğretmenlere dışarı çıkma yasağı var mı?​

Genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanları, durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa …

Öğretmen 21 saat derse girmek zorunda mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.

Öğretmenler şehir dışına çıkabilir mi?​

Öğretmenler şehir dışına çıkabilir mi?
Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde il dışına çıkabilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde görev mahallerinde bulunmak zorundalar mı? Bu sorunun cevabı MEB tarafından yayınlanan Esnek Çalışma Esaslarında ‘İdari izin verilenler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamaz.

Öğretmenler hafta sonu yasaktan muaf mı?​

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti’ konulu genelge gönderdi. Buna göre öğretmenler, bu hafta sonu yapacakları seyahatlerde sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacak.

Bu hafta sonu şehirler arası yasak var mı?​

Bu hafta sonu şehirler arası yasak var mı?
Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00’e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü özel araçlarla yapılamayacak.
Öğretmen max kaç saat derse girebilir?​
2021 ek ders saat ücreti net olarak 19,95 TL oldu. Öğretmenler Haftada Kaç Saat Derse Girebilir? Öğretmenler haftada 40 saate kadar ders verebilir.
Öğretmen 30 saatten fazla derse girmek zorunda mı?​
Kararın 17. Maddesi kapsamında 6 saat Ders Dışı Etkinlik, Kararın 26 maddesi kapsamında 10 saat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, Haftalık toplamda 64 saate kadar fiilen derse girmesinin önünde yasal bir engel yoktur. Kararın 7. Maddesi kapsamında da 30 saate kadar hizmet içi eğitimlerde görev alınabilir.

Öğretmenlere Seyahat serbest mi?​

Öğretmenlere Seyahat serbest mi?
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti’ konulu yeni genelge gönderdi. Denetimler sırasında öğretmen/personel kimlik kartlarını ibraz ederek aile bireyleri ile birlikte görev yerlerine özel araçlarıyla seyahat edebilecek.”

Öğretmen hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?​

Seyahat kısıtlamasından muaf olan kişiler İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile gündeme geldi. 15 Şubat itibarıyla kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek olması gerekse yarıyıl tatilinin sona ermesi nedeniyle başta öğretmenler olmak üzere eğitim öğretim personelinin, bu hafta sonu şehirler arası …

Öğretmenlere seyahat serbest mi?​

Öğretmenlerin haftasonu sokağa çıkma yasağı var mı?​

Öğretmenlerin haftasonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Merhaba! Öğretmenlere dışarı çıkma yasağıyla ilgili genelgeye göre, öğrenci, öğretmen ve çalışanlar kurum adresi ve çalışma/ders programını ibraz etmeleri şartıyla belirli güzergah ve saatlerle sınırlı şekilde sokağa çıkabilmektedirler.

Öğretmenlerin haftalık ders programına göre 21 saate kadar ders görevi yapmaları kararlaştırılmıştır. Genel bilgi ve meslek derslerine 15 saat görev verilirken, zorunlu ek derslerle toplamda 21 saat ders görevi yapılabilir.

Öğretmenlerin şehir dışına çıkabilme konusunda yönetmelikler incelendiğinde, devlet memurlarının bulundukları il dışına çıkabilmeleri konusunda özel bir kısıtlama bulunmamaktadır. Kadrolu öğretmenler, usulüne uygun rapor almaları durumunda izin almadan il dışına çıkabilirler.

Uzaktan eğitim sürecinde görev mahallerinde bulunma zorunluluğu olan öğretmenler, idari izin verilmediği sürece görev yerlerinden ayrılamamaktadırlar.

Öğretmenler, içişleri bakanlığının valiliklere gönderdiği genelge kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamından muaf tutulmuşlardır ve seyahatlerinde bu muafiyetten faydalanabilmektedirler.

Şehirler arası seyahat kısıtlaması bulunmayan süreçte, özel araçlarla Cumartesi günü akşam saat 22:00'ye kadar seyahat yapılabilir; ancak Pazar günü özel araçlarla seyahat edilmemektedir.

Öğretmenler, haftada maksimum 40 saate kadar ders verebilirler. Ek ders saat ücreti 2021 itibarıyla 19,95 TL olarak belirlenmiştir.

Kararlara göre, öğretmenlerin haftada 30 saatten fazla derse girmelerinde yasal bir engel bulunmamaktadır; ek ders, halk eğitim merkezi görevi ve hizmet içi eğitimlerle birlikte toplamda 64 saate kadar fiilen derse girebilirler.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre, öğretmenlerin seyahatlerinde aile bireyleriyle birlikte özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için eğitim personeline seyahat muafiyeti tanınmıştır.

Son olarak, haftasonu sokağa çıkma yasağına yönelik özel bir kısıtlama olmadığı için öğretmenlerin bu konuda herhangi bir yasakla karşılaşmamaları gerekmektedir.

Geri