AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenler seminerleri nasil izleyecek?

Editör

Yeni Üye

Öğretmenler seminerleri nasıl izleyecek?​

Öğretmenler ve okul yöneticileri için gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Toplulukları Programları, ÖBA platformu üzerinden yapılmaktadır. Kursiyer ve yöneticilerin kendilerine tanımlı hizmet içi eğitimlere katılmaları için MEBBİS veya e- devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Ebadan seminer nasıl izlenir 2021?​

Öğretmen ara tatil seminer canlı yayınına EBA’ya giriş yaparak ‘Mesleki Gelişim’ başlığı altında bulunan 15-19 Kasım 2021 Mesleki Çalışmalar adlı içerikten ulaşabilecekler. EBA sistemine öğretmenler, kişisel MEBBİS şifreleri veya e-devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile erişebilecek.

Öğretmen seminerleri iptal olur mu?​

Öğretmen seminerleri iptal olur mu?
Öğretmen seminerleri ile ilgili çok önemli karar alındı. Yüz binlerce öğretmen ara tatilde okula gidip gitmeyeceklerini merak ediyordu. Yapılan açıklamaya göre öğretmen mesleki eğitimleri okullarda yapılmayacak. Yani öğretmenler ara tatilde okula gitmeyecek.

Seminer online olacak mı?​

Seminerler online mı sorusu, ara tatilde öğretmenler için kritik bir öneme sahip olacak. Normal şartlar altında seminerlere fiziki olarak katılım sağlayan öğretmenler, Nisan ara tatilinde seminerlere online olarak katılma hakkına sahip olacak. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı.

Öba semineri zorunlu mu?​

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ÖBA üzerinden yürütülen bu dönemdeki mesleki gelişim eğitimlerinde öğretmenlerin 414 binin üzerinde sertifika aldığını ve ÖBA’da öğretmen başına 3,1 eğitimin tamamlandığını belirtti. Ara tatilde seminerlere katılmanın zorunlu olmadığı ve isteğe bağlı olduğu ifade edildi.

Seminerlere nasıl katılabilirim?​

Seminerlere nasıl katılabilirim?
EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılan sayfada EBA öğretmen girişi yazısına giriliyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.

EBA üzerinden seminer nasıl giriş yapılır?​

EBA öğretmen girişi için öncelikle EBA uygulamasına veya www.eba.gov.tr’ye giriş yapmalısınız. Açılan sayfada EBA öğretmen giriş yazısını girerek, ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme giriş yaptıktan sonra seminerlere katılabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Semineri nereden izlenir?​

* Eğitimlerin izlenmesinde sorun yaşamamak için “Chrome” tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ederiz. Tarayıcıdan lms.eba.gov.tr adresine girilerek Giriş’e tıklanır. Ardından açılan EBA GİRİŞ sayfasından Eba kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılır.

2021 öğretmen seminerleri olacak mı?​

2021 öğretmen seminerleri olacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirten tarihler arasında öğretmen seminerleri gerçekleşecek. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı günü başlayacak.

Bu yıl öğretmen seminerleri olacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “11 – 15 Nisan 2022 ara tatilinde öğretmenlere verilen seminerler uzaktan olacak. Öğretmenlerimiz pandemi sürecinde çok yoruldular.” açıklamasında bulundu. Biz öğretmen istihdamını önemsiyoruz. Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak.

Bu yıl seminer olacak mı?​

Nisan 2022 semineri Online mı?​

Nisan 2022 semineri Online mı?
Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2022 yılı Nisan dönemi (11-15 Nisan) mesleki çalışmaları, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlerin seminerlere katılması zorunlu mu?​

1 milyon öğretmen 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladı. Öğretmenler 15 tatilinde mesleki çalışma seminerleri yapacak. Öğretmenler de buseminerlere katılımın zorunlu olup olmayacağını araştırıyor. 2021-2022 yarıyıl tatili seminerine katılmak isteğe bağlı olacaktır.

Ücretli öğretmenler seminere katılacak mı?​

Öğretmenler online olarak seminerleri alabilecek ve okula gitmesine gerek kalmayacak. KASIM ARA TATİLDE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER OKULA GİDECEK Mİ? Ücretli öğretmenler ara tatilerde seminer programlarına katılamadıklarından okula gitmeyecekler.

Online seminerlere nasıl katılınır?​

Online seminerlere nasıl katılınır?

Öğretmenler ve okul yöneticileri için gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Toplulukları Programları, ÖBA platformu üzerinden yapılmaktadır. Kursiyerlerin ve yöneticilerin bu seminerlere katılabilmeleri için MEBBİS veya e-devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Öğretmen ara tatil seminerlerine EBA'ya giriş yaparak 'Mesleki Gelişim' başlığı altında bulunan ilgili içeriğe ulaşabilirler. Online seminerlere katılım için öğretmenlerin kişisel MEBBİS şifreleri veya e-devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile EBA sistemine erişmeleri gerekmektedir.

Öğretmen seminerleri bu yıl uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşecek. Öğretmenler ara tatilde okullarda seminerlere fiziksel olarak katılmayacaklar, seminerlere online olarak katılma imkanına sahip olacaklar. Seminerlere katılımın zorunlu olup olmadığı noktasında ise Milli Eğitim Bakanı açıklama yaparak seminerlere katılmanın isteğe bağlı olduğunu belirtmiştir.

EBA üzerinden seminerlere katılmak için EBA uygulamasına veya www.eba.gov.tr adresine giriş yaparak EBA öğretmen girişi seçeneğini kullanmanız gerekmektedir. Sayfada çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilir ve ilgili seminere katılabilirsiniz. 2022 yılı Nisan dönemi seminerleri de uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlerin online seminerlere katılım sağlamaları için KASIM ARA TATİLDE VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER OKULA GİDECEK Mİ? konusunda da bilgi verilmiş olup, ücretli öğretmenlerin seminer programlarına katılamadıklarından dolayı okula gitmelerine gerek olmayacaktır. Online seminerlere katılım için ilgili platforma giriş yaparak eğitimlerinizi takip edebilirsiniz.

Geri