AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenler ogrencilerin hayatini nasil yonlendirir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenler öğrencilerin hayatını nasıl yönlendirir?​

Öğretmen, öğrenme sürecinde öğrencilerin karşılaştığı zorluklarda onlara yardımcı olur ve yapıcı eleştirilerle onları yönlendirir. Öğretmen, öğrenme sürecinin her aşamasında öğrencilerin ürünlerini dikkate alır ve onları destekler.

Kızlara eğitim hakkı ne zaman verildi?​

İlk öğretim mecburiyeti 1869 Nizamnâmesi’nden sonra ilk defa olarak Kanun-ı Esâsi (1876)’de anayasa maddesi olarak yer almıştır. Böylece, kız ve erkek öğrenciler için eşit öğretim hukuken mümkün kılınmıştır (6). II. Abdülhamid devrinde sıbyan mekteplerinin yerini ibtidâi mektepleri almıştır.
Bir öğretmen nasıl olmalı?
İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
Olumlu öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalı?
Olumlu bir öğretmen öğrenci iletişimi için öğretmenler ”sen dili” yerine ”ben dili” kullanmalıdır. Çünkü ”sen dili” öğrenciyi yargılar ve onda düşük bir özsaygı uyandırır. Ben dili ise öğrenciyi yargılamaz, öğretmenin duygu ve düşüncelerini net bir şekilde öğrenciye aktarır.

Bir öğretmenin öğrencisine aşık olduğunu nasıl anlarız?​

Bir bakmışsınız yüzleri asılı, bir bakmışsınız gülümsüyorlar, bir bakmışsınız şaşkın… Eğer onların size bakarken yaptıkları halve hareketleri dikkatli inceleyecek olursanız kesinlikle bu size ipuçları verecektir. Öğretmenler genelde öğrenciye şefkat ve sevgi duygularıyla yaklaşırlar. Bazen kızar, bağırır, çağırırlar.

Ilk kız öğretmen okulu ne zaman açıldı?​

1869 Nizamnamesi’nde kız ilkokullarına ve kız rüştiyelerine kadın öğretmen yetiştirmek üzere öngörülen “Darülmuallimat”ın ilki de 26 Nisan 1870’te İstanbul’da açıldı. Bu okul ilk kız öğretmen okulu oldu. 1922’de Maârif Vekâleti’ne bağlanan Dârülmuallimât’a 1924’te Kız Muallim Mektebi adı verildi.
Öğretmen okullarını kim kurdu?
Başkan Hasan Gürhan yaptığı açıklamada; “1848 yılında yüzünü batıya dönen Osmanlı imparatorluğu batı modeli eğitim ve öğretim için batı ülkelerindeki gibi öğretmen yetiştiren öğretmen okulları açtı. Mekteb-i Muallimin adını alan bu okullar çağdaş bir adım olarak tarihe geçti.
Etkili öğretmen davranışları nelerdir?
Erden’e göre etkili bir öğretme nin sahip olması gereken en önemli kişilik özellikleri, hoşgörülü ve sabırlı olmak; açık fikirli, esnek ve uyarla yıcı olmak; sevecen, anlayışlı ve esprili olmak; yüksek başarı beklentisi içinde olmak ile cesaretlendirici ve des tekleyici olmaktır.

Bir öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır?​

Öğretmen, sınıfta öğrencilere bilgi-beceri-tutum kazandırmanın yanında, onlara sevgi, saygı, mutluluk, hosgörü, bağlılık, arkadaşlık, iyi geçinme, disiplin, düzen gibi kavramları da kazandırmalıdır.

Okulda hocanın gözüne nasıl girilir?​

3- Dersle ilgili ol: Öğretmenin ders anlatıyor ve sen sıra arkadaşınla kaynatıyorsun. En sabırlı öğretmen bile bu duruma fazla dayanamaz. Eğer öğretmenin gözdesi olmak istiyorsan, dersi dinlemek ve hatta dersle ilgili sorular sormalısın. Arka sıralarda ilgini yoğunlaştıramıyorsan, ön sıralara geçmeyi deneyebilirsin.

Geri