AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Öğretmenler ile ilgili röportaj soruları

SoruCevap

Yeni Üye
yaaa ben bir ögretmene röportaj yapıcam soru bulamıyorum

Fundagül İdem – Yağmur Toros: Öğretmenim, sizi daha yakından tanıyabilir miyiz? M. Akif Dal, kimdir?
Dal: 1969 İzmir doğumluyum. İlk ve orta eğitimimi İzmir’de aldım. Üniversite’yi Konya’da, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudum. 1995’te öğretmenliğe başladım.
İdem – Toros: Bizim okulumuza bu yıl geldiniz. Daha önce nerede görev yaptınız?
Dal: Bundan önce Van’da görev yaptım.
İdem – Toros: Neden bu mesleği seçtiniz? Mesleğinizden zevk alıyor musunuz?
Dal: Benim babam da öğretmen. Öğretmenlik, peygamber mesleği; mesleğimden çok memnunum.
İdem – Toros: Öğretmenlik dışında uğraştığınız bir alan var mı?
Dal: Benim hakemlik lisansım var; öğretmenlik dışında hakemlik de yapıyorum. Ayrıca izcilik belgem var.
İdem –Toros: Kasım ayının en beğenilen öğretmeni seçildiniz. Öğrencilerinizin sizi bu kadar çok sevmesinin nedeni nedir?
Dal: Galiba, öğrencilerimle iyi diyalog kurabildiğim için. Ben derslerimi oyunlarla, şakalarla, gülerek, güldürerek işlerim. Öğrencilerimi çok sevdiğimi gizleme ihtiyacı duymam.
İdem – Toros: Ayın öğretmeni seçildiğinizde neler hissettiniz?
Dal: Birinci olmayı beklemiyordum. Gece saat bir’de dinibil.com’u incelemek için girdiğimde öğrendim. Çok duygulandım. Öğrencilerimin hepsini, ayrı ayrı çok seviyorum. Bu sevginin karşılığını bu şekilde almak çok güzel.
İdem – Toros: Size oy veren öğrenciler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dal: Şimdi onlar bana güzel bir armağan verdiler. Bundan sonra derslerimi daha özenli hazırlayarak, karşılığını vermeye çalışacağım. Sizler için elimden ne gelirse yapmaya hazırım.
İdem – Toros: Öğretmenim, bizimle bu güzel söyleşiyi yaptığınız için çok teşekkür ederiz.
Dal: Ben de öğrencilerin bir anda sevgilisi olan dinibil.com sitesine, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. 04. 12. 2007

Geri