AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenler ikinci bir iste calisabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Öğretmenler ikinci bir işte çalışabilir mi?​

MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar. Ticaret ve sanayi sektörlerinde görev alamazlar. Ticari temsilci veya mümessil olamazlar.

Öğretmen ticaret yapabilir mi?​

Öğretmen ticaret yapabilir mi?
“Memurlar Türk Ticaret Kanunu’na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Devlet memuru ek is yaparsa cezası nedir?​

Memurlar belirlenen sınırlar dışında kanuna aykırı olarak ek iş yaparlarsa ciddi disiplin cezaları ile karşılaşıyor. 657’deki düzenlemeye göre, ticaret yapan ya da memurlara yasaklanan işlerde bulunanlara kademe ilerlemesinin durdurulması cezası veriliyor.

Öğretmenler tarım yapabilir mi?​

Öğretmenler tarım yapabilir mi?
Devlet memurlarının ek iş yapmasının önü kapalıdır ama kişinin küçük çiftlik işleri yapmaları önünde bir engelleri yoktur. Devlet memurları kendilerine ait olan arazilerde tarım yapabilir, arıcılık ve hayvancılık ile uğraşabilirler. Ayrıca devlet memurları gerekli ziraat odalarına kayıt olabilme hakkına da sahiplerdir.
Devlet memuru ikinci bir iş yapabilir mi?​
Bu konuda 657 sayılı Kanun aydınlatıcı mahiyete sahip. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) iş yeri kuramıyor. Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün.

Öğretmen şahıs şirketi kurabilir mi?​

Öğretmen şahıs şirketi kurabilir mi?
Devlet memurlarının ticaret yapmasına ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmasına yasak getiren düzenlemenin kapsamına bakıldığında, Öğretmen unvanlı kadrolarda bulunan Devlet memurları; **Anonim şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler.

Polisler ticaret yapabilir mi?​

Devlet memuru başta olmak üzere kamu personeli ek iş yapabilir mi sorusunun yanıtı 657 sayılı Kanun’da. Yasaya göre devlet memurunun tacir veya esnaf olarak ticaretle uğraşması yasak.

Bir memur ek iş olarak ne yapabilir?​

Bir memur ek iş olarak ne yapabilir?
İşte memurların yapabileceği ek işler:
- Eğitim ve öğretim faaliyetleri yapabilir.
- Kira, gayrimenkul geliri elde edebilir.
- Memur arabasını kiraya verebilir.
- Yazarak para kazanabilir.
- Benzer şekilde beste, resim gibi telif geliri elde edeceği faaliyetleri yapabilir.
- Anonim ya da limited şirket ortağı olabilir.

Öğretmenler network işi yapabilir mi?​

Bugün 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 28.Maddesine bakıldığında, memurun Network Marketing sektöründe bulunan şirketlerin ürünlerini kullanmaları ve küçük ek gelirler elde etmelerinin önünde bir engel olmadığı anlaşılmaktadır. …
 
Öğretmenlerin ikinci bir işte çalışıp çalışamayacağı konusu genellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili yönetmelikler tarafından belirlenmektedir. Devlet memurları, genellikle ticaret, sanayi veya belirli ticari faaliyetlerde bulunamazlar. Ancak küçük çiftlik işleri gibi kısıtlamalara takılmayan faaliyetlerde bulunmaları mümkündür. Örneğin, tarım yapabilir, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşabilirler.

Ayrıca, devlet memurlarının ek iş yaparken belirli sınırlamalara uymaları gerekmektedir. Kanunlara aykırı davranan memurlar ciddi disiplin cezaları ile karşılaşabilirler. Örneğin, ticaret yapmak ya da yasaklanan işlerde bulunmak kademe ilerlemesinin durdurulması gibi cezalara neden olabilir.

Devlet memurlarının belirli koşullar altında anonim ya da limited şirket ortağı olmaları mümkün olabilirken, tacir veya esnaf olarak ticaret yapmaları genellikle yasaklanmıştır.

Bu doğrultuda, öğretmenlerin ek iş olarak eğitim ve öğretim faaliyetleri yapmaları, kira veya gayrimenkul geliri elde etmeleri, yazarak para kazanmaları, telif geliri elde edecek faaliyetleri yapmaları gibi seçenekleri değerlendirebilecekleri ifade edilebilir.

Ayrıca, Network Marketing sektöründe bulunan şirketlerin ürünlerini kullanarak küçük ek gelirler elde etmeleri konusunda ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. Maddesi kapsamında genel bir yasak olmadığı anlaşılmaktadır. Ancak, her durumun bireysel koşullara göre değerlendirilmesi ve mevzuata uygun hareket edilmesi önemlidir.
 
Geri
Üst