AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenler gorev yerinden ayrilabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenler görev yerinden ayrılabilir mi?​

Bu sorunun cevabı MEB tarafından yayınlanan Esnek Çalışma Esaslarında ‘İdari izin verilenler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamaz. MEB tarafından detayları açıklanan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler haftada 1 gün okula gidecekler.

Öğretmenin boş günü olur mu?​

Kamuajans.com – İlköğretim okullarında (ilk ve orta okullarda) ve lisede görev yapan öğretmenlerin boş günlerine nöbet görevi verilemez.Açık ve net.Fakat her ne hikmetse ya öğretmenler idareciler tarafından boş günlerine nöbet yazmakla tehdit edilmekte yada bizzat boş günlerine nöbet görevi verilebilmekte.
Okulun en üst karar organı nedir?
d)Kurumun yönetim, eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili en üst karar organı olarak, dengi okullar mevzuatında başka bir kurul veya komisyonun kararına bağlanmamış konularda nihai kararı verir ve uygulatır.

Öğretmen il dışına çıkabilir mi?​

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Tek gözü görmeyen öğretmen olabilir mi?​

Sağlık Bakanlığı: Görme engellilerin “öğretmen olabilir” raporu almasında kısıtlama yok! Buna göre, gelecekte “öğretmenlik yapabilir” ibareli bir rapor almakta zorlanan görme engelli bir öğretmen, söz konusu belgeyi sağlık kurullarına ibraz ederek gerekli işlemin yapılmasını talep edebilecek.

Bu sorunun cevabı MEB tarafından yayınlanan Esnek Çalışma Esaslarında ‘İdari izin verilenler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamaz. ‘ verilmişti.
Öğretmen Özlük hakları neler?
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.

Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde il dışına çıkabilir mi?​

Cevap: Öğretmenlerimizin tatil döneminde okullarına gitmesi beklenmemektedir. Soru: Öğretmenler tatil süresinde il dışına çıkabilecek mi? Cevap: Bu süre zarfında öğretmenlerimizin bulundukları ilin dışına çıkmamaları önerilmektedir.

Öğretmenlik meslek kanununda ne var?​

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri kapsar.
Psikolojik rahatsızlığı olanlar öğretmen olabilir mi?
657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.

Öğretmen izin almadan il dışına çıkabilir mi?​

Memur sehir disina cikabilir mi?​

657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.
Öğretmen boş gününde il dışına çıkabilir mi?

Geri