AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmenin ogrenciyi siniftan atma hakki var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmenin öğrenciyi sınıftan atma hakkı var mı?​

Görüyoruz ki eğitim-öğretim faaliyetleri ilköğretim için parasız ve zorunlu. Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.

Ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına aşağıdaki kurullardan hangisi karar verir?​

Nakil belgelerinin hatalı düzenlenmesi veya geç ulaşması nedeniyle bir üst sınıfa devam eden öğrenciler, durumları tespit edildiğinde okul müdürlüğünce olması gereken sınıfa alınırlar.
Ders işlemeyen öğretmene ne ceza verilir?
1) Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü) tarafından verilir. 2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.
Okul Müdürü öğretmenin sınıfını değiştirebilir mi?
sene ortasında öğretmeni olan sınıf dağılamaz hocam öğretmen yoksa bile dağıtılamaz norm küçültme işlemi bu planlamalar haziran ve eylülde yapılırile bildirilir.Yasal değil velilerinle konuş, izin verme.Müdürler Tanrı nın yeryüzündeki gölgesi değil keyfibir uygulama.

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi sınıfta kalır mı?​

(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.

Öğretmen öğrenciye teneffüse çıkmama cezası verebilir mi?​

Bir ödül değildir. Çocuklar teneffüsü hak etmek zorunda değiller ve bir ceza olarak teneffüsü kaçırmak zorunda değiller. Teneffüs öğrenci gelişiminin hayati bir parçası olduğu için bunu çocukların elinden almak, onların elinden matematiği, okuma ve yazmayı almak kadar mantıksızdır.
Okul müdürü öğretmene nasıl ceza verir?
Okul Müdürü Öğretmene Ne Cezası Verebilir? Okul müdürünün öğretmene verebileceği cezalar uyarı, kınama, aylıktan kesme cezaları olmaktadır. Aynı zamanda ağır disiplin suçu gerektiren durumlarda kurul kapsamında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası da verilmektedir.