Ogretmenin ogrenciye yaklasimi nasil olmalidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.110
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Öğretmenin öğrenciye yaklaşımı nasıl olmalıdır?​

2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model

Öğrenci daha iyi nasıl öğrenir?​

Eğer öğrenciler aşağıda belirtilenleri yaparlarsa daha iyi öğrenirler.
Öğrenci davranışları nasıl düzeltilir?
İstenmeyen öğrenci davranışlarıyla baş etmede genellikle öğrenciyi uygun bir dille uyarma, olumlu davranış gösteren öğrenciyi örnek gösterme ve öğrenci ile dersten sonra konuşma (bazen de öğrencinin ailesine haber verme) yolları tercih edilmiştir.
Olumlu öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalı?
Olumlu bir öğretmen öğrenci iletişimi için öğretmenler ”sen dili” yerine ”ben dili” kullanmalıdır. Çünkü ”sen dili” öğrenciyi yargılar ve onda düşük bir özsaygı uyandırır. Ben dili ise öğrenciyi yargılamaz, öğretmenin duygu ve düşüncelerini net bir şekilde öğrenciye aktarır.

Öğretmen öğrencinin güvenini nasıl kazanır?​

Ders sırasında öğrencilere güven verici, kendinden emin, onları seven ve kollayan bir tutum ve tavır içinde olunmalı. Ders öğrencileri sindirici ve korkutucu bir şekilde değil de, sevdirici bir şekilde anlatılmalı.

Öğrenciye bağıran müdür?​

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Hurma Ortaokulu’nda geçtiğimiz gün müdür yardımcısı Fatma Yıldız Coşkun okul temizliği ve cep telefonu konusunda öğrencileri sert bir dille uyardı. ”Sizin pisliklerinizi ben temizlemek zorunda değilim” sözleri velilerin büyük tepkisine neden oldu.
Sınıf kontrolü nasıl sağlanır?
Etkili Bir Sınıf Yönetimi Nasıl Olmalıdır?
- 1 – Her öğrencinin öğrenme stiline dikkat edilmelidir:
- 2 – Eğitim ortamları öğrenciye göre düzenlenmelidir:
- 3 – Öğretmenler öğrencileriyle pozitif iletişim halinde olmalıdır:
- 4 – Öğretmen müfredata hakim olmalıdır:
- 5 – Öğretmen öğrencilerine rol model olmalıdır:
Öğrenci nasıl öğrenir?
İnsanlar Nasıl Öğrenir?
- Öğrenciler yeni şeyleri, eskiden bildikleriyle ilişkilendirerek öğrenir, daha sonra uzun süreli belleklerine atarlar.
- Öğrenciler, uzun süreli belleklerine başvurarak uygulama ve anlamı hakkında düşünme fırsatı buldukları bilgileri daha iyi hatırlarlar.

Konuların akılda kalması için ne yapılmalı?​

8 Akılda Tutma Stratejisi
- Öğrendiğiniz şeyi kendiniz için ilgi çekici hale getirin.
- Görsel hafızanızdan yararlanmanın bir yolunu bulun.
- Zihninizde bir hafıza ağacı oluşturun.
- Öğrenmeye çalıştığınız şeyleri, zaten bildiğiniz şeylerle ilişkilendirin.
- Ezberleyeceğiniz maddeleri tekrar tekrar yazın.

Davranış problemi olan öğrencilere neler yapılabilir?​

İstenmeyen davranışların oluşmasına göre farklı stratejiler kullanılır. Bunlar, sorun davranışı gözlemlemek, pekiştireç vermek, istenmeyen davranışı söndürmek, öğrencilerle anlaşmak, yaklaşık istendik davranışları kabul etmek ve derse dönmektir.
Öğrenci seviyesine uygun etkili bir iletişim nasıl sağlanır?
Öğretmenlerin de öğrencileriyle iletişim kurarken, öğrenciye doğru yönelmiş bir beden duruşu ve ilgili bir yüz ifadesiyle birlikte onların gözlerinin içine bakması, öğrenciye “Ben ve benim anlattıklarım dinlenmeye değer” mesajını vererek, öğrencilerin benlik saygılarını artırıcı etkiler yaratabilir.Ders anlatırken …
Bir öğretmenin öğrencisine aşık olduğunu nasıl anlarız?
Bir bakmışsınız yüzleri asılı, bir bakmışsınız gülümsüyorlar, bir bakmışsınız şaşkın… Eğer onların size bakarken yaptıkları halve hareketleri dikkatli inceleyecek olursanız kesinlikle bu size ipuçları verecektir. Öğretmenler genelde öğrenciye şefkat ve sevgi duygularıyla yaklaşırlar. Bazen kızar, bağırır, çağırırlar.

Öğretmen iletişimi nasıl olmalıdır?​

Bu açıdan öğretmenlerin öğrencilerle daha kaliteli bir iletişim kurabilmeleri adına çeşitli özelliklere sahip olmaları gerekmektedir. Öğretmen ön yargılı ya da yanlı olmamalıdır. Bütün öğrencilerine eşit davranmalıdır. Sakinliğini korumalı, telaşlanmamalı; aniden sinirlenmemeli soğukkanlı olmalıdır.

Veli öğretmeni şikayet ederse ne olur?​

Söz konusu olayda çocuğunun öğretmen tarafından darp edildiğini iddia eden velinin, öğretmeni BİMER’e şikayet etmesi sonucu haksız olduğu tespit edildi. Öğretmeni keyfi olarak şikayet eden öğrenci velisi mahkemece tazminat ödemeye mahkum edildi.
Öğretmenin gözüne girmek için ne yapmalıyız?
3- Dersle ilgili ol: Öğretmenin ders anlatıyor ve sen sıra arkadaşınla kaynatıyorsun. En sabırlı öğretmen bile bu duruma fazla dayanamaz. Eğer öğretmenin gözdesi olmak istiyorsan, dersi dinlemek ve hatta dersle ilgili sorular sormalısın. Arka sıralarda ilgini yoğunlaştıramıyorsan, ön sıralara geçmeyi deneyebilirsin.
Öğretmenin sınıf hakimiyeti nasıl olmalı?
Bir öğretmenin branşında yeterli düzeyde bilgi ve birikime sahip olması sınıf yönetiminde çok önemlidir. Öğretmenin derse geçmeden önce işlenecek konudan öğrencilerini haberdar etmesi ve öğrencilerine konunun hayatta ne işlerine yarayacağını bildirmesi öğrencilerin derse karşı ilgisini arttıracaktır.

Hangi durumlarda öğretmen şikayet edilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı’nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.

Öğretmen Veli aramak zorunda mı?​

Yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf öğretmeni/şube rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla velisi aranacak veya yüz yüze görüşme yapılacak.
Öğretmenin öğrencisini sevdiği nasıl anlaşılır?
Öğretmenin gözüne girmek ne demek?
GÖZE GİRMEK DEYİMİ NE DEMEK? Bir işi en iyi şekilde tamamlamak; kişinin davranışları, yetenekleri ve başarısı ile bulunduğu yerde sevgi ve güven kazanmak anlamına gelmektedir.

Öğretmen sınıf hakimiyetini nasıl sağlar?​

Etkili Bir Sınıf Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Öğretmenin sınıfa ilk girişi nasıl olmalı?​

Sınıfa girdiğinizde dik durun, yüzünüzü öğrencilere dönün, gülümseyin ve sevgi dolu bir ses ile onları selamlayın. Size ilk gereken onların kalpleridir. Samimi bir gülümseme ile onların kalplerini fethedebilirsiniz. Öğrenciler bakışlarınıza önemli anlamlar yüklerler.
 
Geri
Üst