AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmene verilen deger nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmene verilen değer nedir?​

Öğretmenler bizlere eğitim veren, bilmediklerimiz öğreten kişilerdir. Öğretmenler insanları yani bir toplumu eğitir. Bütün hayatları boyunca bizlere en iyi bilgileri verirler. Bizler büyür başka okula gideriz, onlar diğer gelen kişilere eğitim verirler.

Öğretmen sizin için ne ifade ediyor?​

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Öğretmenlik mesleği itibar kaybeden bir meslek mi?​

Öğretmenlik mesleği itibar kaybeden bir meslek mi?
Öğretmenlik de toplumsal faydayı amaçlayan bir meslek grubudur, öğretmenlik yıllar boyu toplum tarafından saygı görmüştür. Ancak toplanılan veriler ışığında öğretmenlik mesleğinin toplum, okul ve öğretmenler nezdinde bir itibar kaybı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

İyi bir öğretmenin sahip olması gereken nitelikler nelerdir?​

İyi bir öğretmenin sahip olması gereken nitelikler nelerdir?
İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
- İlgi çekici kişilik ve öğretim tarzı
- 2.Dersin amacını net bir şekilde belirleyebilme.
- 3.Etkili disiplin becerilerine sahip olma.
- 4.Sınıf yönetimi becerilerine sahip olma.
- 5.Ebeveynlerle iyi bir iletişim.
- 6.Yüksek beklentiler.
- 7.Müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma.

Öğretmenlik neden itibar kaybediyor?​

Eğitim alınan mesleğin istihdam olanaklarının yüksek olması, mesleğin toplumsal itibarını arttırmaktadır. Bu bakımdan öğretmenlik mesleğinin uzun süren atama süreçleri, yıllardır atanamayan aday öğretmenlerin olması ve atanamama sebebiyle farklı mesleklere yönelmeleri bakımından toplumda itibar kaybı yaşamaktadır.

Mesleki itibar nedir?​

Meslekî itibar mesleklerin toplumsal saygınlığıdır. Bu saygınlığa meslekten beklentiler, mesleğin otoritesi ve cazibesi de dahildir. Dünyada mesleki itibar araştırmaları akademik bir faaliyet alanı olarak 1940’lardan itibaren gelişmektedir.

Öğretmenler, toplumun en değerli unsurlarından biridir. Onlar, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktararak geleceği şekillendirirler. Öğretmenler, sadece ders anlatan kişiler değil aynı zamanda rehber, rol model, motivatör ve destekleyici birer figürdürler. Bu nedenle öğretmenlere verilen değer oldukça önemlidir çünkü onlar geleceğin temel taşlarını şekillendirmektedirler.

Öğretmenlik mesleği, toplumun temel direklerinden biridir ve yüzyıllardır saygıyla karşılanmıştır. Ancak son yıllarda öğretmenlik mesleğinde bir itibar kaybı yaşandığı görülmektedir. Bu durumun sebepleri arasında uzun atama süreçleri, yetersiz maaşlar, artan iş yükü ve saygınlığın azalması gibi faktörler yer almaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için eğitim sisteminde yapılan reformlar, öğretmenlerin maddi ve manevi olarak desteklenmesi önemlidir.

İyi bir öğretmenin sahip olması gereken nitelikler ise oldukça çeşitlidir. İlgi çekici ve motive edici bir kişilik, net ders hedefleri belirleyebilme yeteneği, etkili sınıf yönetimi becerileri, öğrencilerle iyi iletişim kurma yeteneği, yüksek beklentileri olan bir tutum, müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma gibi özellikler iyi bir öğretmeni tanımlayan nitelikler arasındadır.

Öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması ve öğretmenlere gereken değerin verilmesi, toplumun geleceği için oldukça önemlidir. Öğretmenler, toplumun en önemli aktörlerinden biridir ve onlara gereken saygı, destek ve değeri vermek, eğitim kalitesini artırırken toplumun gelişimine de olumlu katkı sağlar. Bu nedenle öğretmenlerin değerli olduklarını hissettikleri bir ortamın sağlanması büyük önem taşımaktadır.

Geri