AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Oğretmene Devamsızlık Takibi

SoruCevap

Yeni Üye
imagesogretmenedevamsizliktakibi5af9a5d2827cd

Milli Eğitim Bakanı Dincer'den oğretmenleri şaşırtacak bir haber geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 eğitim modelinin sorunsuz devreye girmesi icin hazırlıkları hızlandırdı Valiliklerden destek isteyen Milli Eğitim Bakanı Omer Dincer, oğretmenlerin rapor almalarının teftiş edilmesini istedi Dincer, 'İlk gun ilk dersten, son gun son derse kadar oğretmenlerimiz okulda olmalı' dedi

'İlk gun ilk dersten son gun son derse kadar oğretmenlerimiz okulda olmalı' diyen Bakan Dincer, valilerden devamsızlıkları takip etmelerini istedi

Bir sure once Ankara'da gercekleştirilen 'Valiler Toplantısı'nda beklentilerini dile getiren Dincer'in tespitleri, toplantıya ilişkin rapora da yansıdı Dincer'in mesajlarından satırbaşları şoyle:

İNANIN BAŞIM EĞİK GEZDİM

Eğitim konularına biz sahip cıkmazsak, cozme şansımız olmayacak Her hafta bir okulumuza uğrayınız Oğretmenlerimizin hatırını sorunuz, mudurumuze 'Ne derdiniz var?' diye bir sorunuz

Oğretmenlerin rapor almalarını ciddi şekilde takip ediniz Oğretmenin ilk gunu ilk dersten, son gunu son derse kadar sınıfta olacağı bir eğitim sistemi hayal ediyoruz Dunya Bankası rapor yayınladı, inanın kac gundur kendi kendime başım eğik geziyorum Cunku raporda, 'OECD ulkeleri icerisinde oğretmenlerin devamsızlık oranı en yuksek ulke, yine rapor alma ve işe gitmeme oranı en yuksek ulke Turkiye deniliyor Oğretmen ve oğrencinin sınıfta olacağı bir eğitim sistemini mutlaka uygulamalıyız

EĞİTİM YAPAMIYORUZ

Biz değişik vesilelerle 19 Mayıs ve 23 Nisan hazırlıkları, universite ve SBS hazırlıkları diye neredeyse ikinci yarıdan itibaren okullarımızda ciddi bir eğitim yapamıyoruz Okul idaresi oğretmelerimiz, oğrenciler ve hatta veliler sorumluluklarını ciddiye almalı Kurumsal duzeyde bununla ilgili tedbir alacağız

Lutfen gorevlendirme yoluyla hicbir oğretmeni hicbir yere almayınız Kim, hangi kadroda ise o kadroda oğretmenlik yapsın İl duzeyinde birtakım atamalar yapılacaksa, bu atamaların da cevreden başlayarak merkeze doğru yapılmasını istiyoruz Merkezden cevreye doğru değil

Biz, oğretmenlerin oğrencilere ve ailelerine yakın yerlerde, oğretmenlik yaptıkları okullara yakın yerlerde ikamet etmelerini arzu ediyoruz Buna zorlayamayız ancak tavsiye edebiliriz

MAKAM ODASI UYARISI

Normalde okul kutuphaneleri ve sınıflar icin yer yoksa lutfen okul mudurlerinin odalarını kontrol edin Bizim yaptığımız tespitlere gore, okul mudurlerinin pek coğu kendilerine tahsis edilen odaları kucuk gordukleri icin bazı sınıfları bozup makam odası yapmışlar Kimseye statu sembolu olarak kullanacağı oda verme imkanımız yok

Alıntı

Geri