Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmen sosyal etkinlik girisi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Öğretmen sosyal etkinlik girişi nasıl yapılır?​

☞ Öğrencilere veri girişi yapılabilmesi için Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) ile belgelendirilmesi gerekir. Bu belge etkinliği düzenleyen kurum tara- fından verilir ve aslı öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne teslim edilir.

Sosyal etkinlik karnesine ne yazılır?​

Sosyal etkinlik belgelerinde, öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca okulda, ilçede, ilde, bölgede, ulusal veya uluslararası düzeyde katıldıkları yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler ayrıntılı döküm halinde yer alacak.

Sosyal etkinlik girişini kim yapar?​

Sosyal etkinlik girişini kim yapar?
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder.

Okullarda sosyal kulüp çalışmaları nasıl yapılır?​

Sosyal etkinlik çalışmaları; öncelikle ders saatleri dışında uygulanır, zorunlu hâllerde ise ders saatleri içinde de uygulanabileceği vurgulanmıştır. Her öğrencinin, en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacakşekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirileceği ve çalışmalarına katılacağı belirtilmiştir.

Seçmeli sosyal etkinlik dersi karneye geçiyor mu?​

Sadece sosyal etkinlik, rehberlik gibi dersler karneye geçmez.

Sosyal etkinlik karnesi verilecek mi?​

Sosyal etkinlik karnesi verilecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu’ne göre her iki dönem sonunda karne ile birlikte Sosyal Etkinlikler Karnesi verilecek.
Sosyal etkinlik formu nedir?​
Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
Serbest etkinlik dersi notla değerlendirilir mi?​
Serbest etkinlikler notla değerlendirilmez.

Merhaba,

Öğretmenlerin sosyal etkinlik girişi yapabilmesi için öğrencilere veri girişi yapılabilmesi gerekir. Bunun için Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) ile belgelendirilmesi gerekmektedir. Bu belge, etkinliği düzenleyen kurum tarafından verilir ve aslı öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne teslim edilir.

Sosyal etkinlik belgelerinde, öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca okulda, ilçede, ilde, bölgede, ulusal veya uluslararası düzeyde katıldıkları yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler ayrıntılı döküm halinde yer alır. Bu bilgileri kaydeden ve girişi yapan ise okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenlerdir.

Okullarda sosyal kulüp çalışmaları genellikle ders saatleri dışında uygulanır. Zorunlu hallerde ise ders saatleri içinde de uygulanabilir. Her öğrencinin en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilmesi ve çalışmalara katılması önerilir.

Seçmeli sosyal etkinlik dersleri genellikle notla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin performansları ve katılımları değerlendirilerek karnelerine belirli bir şekilde yansıtılabilir.

Sosyal etkinlik karnesi ise Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu’na göre her iki dönem sonunda karne ile birlikte verilmektedir. Bu karnede öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki başarıları ve katılımları yer almaktadır.

Serbest etkinlik dersleri genellikle notla değerlendirilmez. Bu tür etkinlikler genellikle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, ilgi ve becerilerini keşfetmelerine olanak tanımak amacıyla yapılmaktadır.

Geri