- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.565
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmen olmak sizin için ne ifade ediyor?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.Bir öğretmenin en temel amacı nedir?
Bir öğretmenin tek amacı , topluma yararlı bireyler yetiştirmek ve Bu amaç doğrultusunda ilerlemeli.
Öğretmenler bizim için neden önemlidir?
Yani öğrencilerine hayatı sevmeyi, mutlu olmayı kısaca en güzel duyguyu; sevgiyi öğretir. İnsanlığın ufkunda parlayan güneş gibidir. O sıcaklığı ile toplumu ısıtır, ışığı ile toplumu aydınlatır. Öğretmen sevginin, hoşgörünün, şefkatin sembolü olmuştur.
Bir meslek olarak öğretmenliği nasıl tanımlarsınız?
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. Maddesinde; “Öğretmenlik mesleği, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği” olarak tanımlanmaktadır.Öğretmene ne yazılır?
İLK ÖĞRETMENE GÜZEL SÖZLER… Siz dünyada eşi olmayan en güzel çiçeksiniz canım öğretmenim… Sizi defter üzerinde değil kalbimizin içinde seviyoruz canım öğretmenim.. Anne şefkatinden ve sıcaklığından sonraki ilk durak öğretmendir. Canım öğretmenim sen benim için dünyadaki tek kanatsız meleksin.
Öğretmenin tanımı nedir?
Öğretmen veya eğitmen; eğitim kurumlarında önceden belirlenmiş hedefler doğrultusunda öğretim etkinliklerini planlı ve programlı bir biçimde düzenleyerek yürüten uzman kişidir.
Öğretmenlerin iletişim ve iş birliği konusunda gerçekleştirmesi gereken roller:
Öğretmenlik mesleğini önemli kılan nedir?
Çocukluğumuzdan itibaren bizleri yetiştiren, bize bilgi veren, bizi birey yapan, bizi topluma kazandıran, bizi yoğurup şekillendiren, ailemizden sonra, öğretmenlerdir. “İnsan yetiştirmek” toplumun en zor işidir. Bu apayrı bir bilgi, beceri ve fedakarlık ister. O yüzdendir ki öğretmenlik kutsaldır.
Öğretmenin toplumdaki yeri nedir?
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.
Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran özellik nedir?
Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.Öğretmenlik mesleğini diğer meslek gruplarından ayıran temel özellikleri nelerdir?
Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini, diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliği, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır.
Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden farkı nedir?
Sadece bilgi aktarmak değildir öğretmenlik. Bir hayat tarzıdır, bir idealdir, bir var oluş halidir. Yeni yetişen bir nesile şekil vermektir. Bireysel çabalardan, fedakarlıklardan, yaratıcılıktan beslenir, toplumdan, politikalardan, günlük yaşamdan etkilenir.
Bir öğretmene nasıl teşekkür edilir?
# Pırıl pırıl meşalesin durmadan yanan öyle bir abidesin ki hiç yıkılmayan canım öğretmenim. # Öğretmene söylenecek o kadar çok güzel söz vardır belki ama bence öğretmene söylenecek en güzel söz; iyi ki varsınız öğretmenim. # Benim nur yüzlü iyi kalpli sevgi dolu öğretmenim. Her şey için çok teşekkürler.Öğretmene nasıl iltifat edilir?
Anne şefkatinden ve sıcaklığından sonraki ilk durak öğretmendir.
- Canım öğretmenim sen benim için dünyadaki tek kanatsız meleksin.
- Öğretmenlerin hakkını asla ödeyemeyiz.
- Siz dünyada eşi olmayan en güzel çiçeksiniz canım öğretmenim …
- Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenin eseridir.
Öğretmenlik mesleği neden kutsaldır?
Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişim sağlamalarını ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlıyor.
Öğretmenler 1 yılda kaç gün tatil yapıyor?
365-222,5=142,5 gün yıllık çalıştıkları gün sayısı. bazı öğretmenlerinde öğlene kadar çalıştığını hesaplarsan 142/2=71,25 gün yılda çalışıyorlar.
Öğretmenlerin topluma katkıları nelerdir?
Öğrenciler eğitim yaşantıları boyunca anne ve babalarından çok öğretmenleri ile birlikte bulunurlar. Öğrencilerin kişiliklerinin gelişmesinde, güvenilir ve sosyal bireyler haline gelmesinde öğretmenlerimizin göstermiş olduğu sevgi ve yapmış oldukları fedakarlıklar büyük rol oynar. Öğretmen toplumun manevi mimarıdır.
Öğretmenlik meslek kanununda ne var?
ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇERİĞİ Kanuna göre, öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerinin önü açılacak. Buna göre öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanacak. Çalışma şartları, eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacına uygun olarak düzenlenecek.Öğretmen meslek kanununda ne var?
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.
Öğretmenler kaç ay tatil yapıyor?
Resmi olarak tatilleri 1 Temmuz ile 1 Eylül arasındadır. Yani tam olarak 2 ay tatil yapar. Yıllık izinleri 30 gün olan bir memurdan 30 gün fazla tatil yapmış olur öğretmenler.
Öğretmenlerin yaz tatili kaç gün 2022?
18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.Bir öğretmene nasıl iltifat edilir?
Öğretmen Nedir makale?