Öğretmen olmak için ilk kaç bin?
YÖK Başkanı Saraç, öğretmenlik bölümlerine girişte ilk 240 bine girme başarı sıralaması şartının getirildiğini açıkladı. AA’nın Editör Masası’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr.Öğretmenlik için sıralama kaç olmalı?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, öğretmenlik bölümlerine girişte ilk 240 bine girme şeklinde başarı sıralaması şartının getirildiğini bildirdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Aday öğretmenin hakları nelerdir?
Aday öğretmenler de asil olanlar gibi sendikalara üye olabilirler. Aday öğretmenler de Milli Eğitimin düzenlediği mahalli ve merkezi tüm seminer ve kurslara katılabilir ve bunlar için harcırah alabilir. Aday öğretmenler de ek derslere girebilir ve ek ders ücretlerini tam olarak alabilirler.
Öğretmen olmak için hangi bölüm okunmalı?
Siz, hangi branşta öğretmen olmak istiyorsanız; o branşın bölümünü okursunuz. Bu nedenle sınıf öğretmeni olmak isteyen bir kişinin, üniversitelerin bünyesinde yer alan sınıf öğretmenliği bölümünü kazanması ve bu bölümü okuması gerekir.Öğretmen olmak için ne yapmalıyım?
– Eğitim Fakültelerinden mezun olunması gerekir. – Öğretmenlik stajını yapmış olmak da öğretmen olmanın şartları arasında yer alır. – Eğitim fakültesinden mezun değilseniz pedagojik formasyon almanız gerekecektir. – Uyuşturucu ve alkol tedavi görmemeniz gerekir.Öğretmenlik barajı kaç bin?
Önce TYT ile öğrenci alan tüm öğretmenlik programları AYT puanlarına geçti, ardından da başarı sırası barajı getirildi. YÖK’ün bu son kararına göre öğretmenlik programları için rehber ve psikolojik danışmanlık (PDR) da dahil olmak üzere getirilen baraj ilgili puan türünde en düşük 300 bin oldu.
Sınıf Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmen olarak görev yapmak üzere görevden ayrıldıklarında sözleşmeleri feshedilmektedir.
Aday Öğretmenlik Sınavı zor mu?
eğitim genel itibariyle çok zor olmayan bir sınav. lisansını eğitim fakültesinde bitirmiş birisi zorlanmayacaktır. mevzuatta ise 657-652 gibi kanun ve yönetmelikler var ve bu sene yapılan biraz zorlayıcıydı bence.