Ogretmen olmak icin hangi universiteye gitmek gerekir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmen olmak için hangi üniversiteye gitmek gerekir?​

Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Sınıf Öğretmenliği bölümünde eğitim görürler.

Öğretmen yetiştiren kurumlar nereye bağlı?​

1981 yılında çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereği daha önce Millî Eğitim Bakanlığı ve Üniversitelere bağlı olarak faaliyet gösteren öğretmen yetiştiren yüksekokul, enstitü, akademi ve fakülteler, 20 Temmuz 1982’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında üniversiteler bünyesinde toplanmıştır.

Konya Selçuk sınıf öğretmenliği var mı?​

Konya Selçuk sınıf öğretmenliği var mı?
Sınıf Eğitimi Anabilim dalı eğitim öğretim faaliyetlerine 41 öğrenci ile devam etmektedir. Sınıf Eğitimi Anabilim Dalında 3 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

Eğitim fakültesi kaç yıl?​

Eğitim fakültesi kaç yıl?
artık çoğu bölümleri 5 yıl olup mezunlarına tezsiz yüksek lisans diploması veren fakültelerdir.

Sınıf öğretmeni olmak için lisede hangi bölümü seçmeliyim?​

Sınıf öğretmeni olabilmek için mutlaka 9. sınıfta bölüm seçerken Eşit Ağırlık bölümünü seçiniz. Bu bölüm sınıf öğretmenliği için gereken bütün dersleri ve puan türünü kapsar.

Türkiyede kaç tane eğitim fakültesi var?​

Türkiye’de eğitim fakültesi sayısı 93’e, Eğitim Bilimleri Enstitüsü sayısı da 44’ü aktif olmak üzere 50’ye ulaştı. Her 10 üniversite öğrencisinden 1’i öğretmen yetiştiren fakültelerde eğitim görürken eğitim fakültelerindeki mevcut lisans öğrencisi sayısı azalan kontenjanlara karşın 221 bin 530 oldu.

Sınıf öğretmenliği hangi illerde var?​

Sınıf öğretmenliği hangi illerde var?
Üniversite Adı | Bölüm | Puan Türü
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet) | Sınıf Öğretmenliği | EA
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Sınıf Öğretmenliği | EA
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Sınıf Öğretmenliği | EA
DİCLE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Sınıf Öğretmenliği | EA

Selçuk Üniversitesinde hangi bölümler var?​

Selçuk Üniversitesinde hangi bölümler var?
Bölümler / Programlar
Bölüm | Puan Türü | Burs Türü
» İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (İÖ) | DİL | Ücretsiz
» Karşılaştırmalı Edebiyat | DİL | Ücretsiz
» Psikoloji | EA | Ücretsiz
» Rus Dili ve Edebiyatı (Rusça) | DİL | Ücretsiz

Sınıf öğretmenliği hangi bölümden olunur?​

Sınıf öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Sınıf öğretmeni, eğitim kurumlarında, ilköğretim çağındaki öğrencilere Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve tarih gibi temel eğitimler verir.

Sınıf öğretmenliği hangi bölümden alıyor?​

Sınıf öğretmenliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre EA (Eşit Ağırlık) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.

Öğretmen olmak isteyenlerin genellikle dört yıllık lisans eğitimi alan Sınıf Öğretmenliği bölümüne gitmeleri gerekmektedir. 1981 yılında çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereği, öğretmen yetiştiren kurumlar artık Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında üniversiteler bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı bulunmaktadır ve şu an 41 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. Bu dalda 3 Dr. Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

Eğitim fakülteleri genellikle 5 yıldır ve mezunlarına tezsiz yüksek lisans diploması vermektedir.

Sınıf öğretmeni olabilmek için lisede Eşit Ağırlık bölümünü seçmek önemlidir çünkü bu bölüm sınıf öğretmenliği için gerekli dersleri ve puan türünü kapsar.

Türkiye'de 93 eğitim fakültesi ve 50 Eğitim Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır. Her 10 üniversite öğrencisinden 1'i öğretmen yetiştiren fakültelerde eğitim görmektedir.

Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmak için üniversitelerin dört yıllık Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü tamamlamak gerekmektedir. Bu bölümde öğrencilere Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve tarih gibi temel eğitimler verilir.

Sınıf öğretmenliği bölümü, ÖSYM tarafından belirlenen kılavuza göre Eşit Ağırlık puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır. Konya Selçuk Üniversitesi'nde de Sınıf Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır.

Geri