- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmen olmak için formasyon nasıl alınır?
Formasyon almak için öncelikle formasyon eğitimi alabilen bölümlerden bir tanesi okumuş olmak veya okuyor olmanız gerekir. Hala okuyorsanız en az 2 yılı tamamlamış olmak gerekir. Formasyon eğitimi için MEB’in belirlediği bölümlerde eğitim almak gerekir.Pedagojik formasyon nasıl alınır 2022?
Formasyon eğitimi alabilmeniz için öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumanız veya o bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Belirlenen bölümlerde halen daha eğitime devam ediyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.Formasyon staj kaç hafta?
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
Formasyon almak için nereye başvurulur?
Açık öğretim ve uzaktan öğretim yoluyla sunulan ilgili lisans programlarının mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi programına katılmak isteyenler, eğer program açılmışsa mezun oldukları üniversiteye veya program açılan diğer üniversitelere başvuru yapabilecekler.
Formasyon başvuruları ne zaman 2022?
Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi başvuruları 4-8 Şubat 2022 tarihleri arasında online olarak https://obs.klu.edu.tr/oibs/for_app/ adresinden yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.Formasyon ne zaman alınır 2022?
Başvurular internet üzerinden 31 Aralık 2021 – 10 Ocak 2022 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru adres linkinden yapılacaktır. *YÖK 2021 Formasyon Usul ve Esasları Madde 5(1) gereği sadece mezun durumda olan adaylar formasyon başvurusu yapabilecektir.Formasyon staj haftada kaç gün?
Formasyon programı stajı genel olarak haftada 6 saat olarak yapılmaktadır.
Formasyon eğitimi kaç hafta?
(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1’de yer almayan bir ders açılamaz.