AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Hakkında Bilgi

haberci

Yeni Üye
Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü
Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Hakkında
1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Ulusal Eğitim Esas Kanunu öğretmenlerin yüksek öğrenim görmeleri zorunluluğunu getirdiğinden, ilkokullara Sınıf Öğretmeni yetiştirilmesi için 19741975 öğretim yılından itibaren İlköğretmen Okullarının bir kısmında iki yıllık Eğitim Enstitüleri açıldı 1982 yılında yürürlüğe giren 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile iki takvim Eğitim Enstitüleri Eğitim Yüksek Okuluna dönüştürülerek Eğitim Fakültelerine bağlandı Eğitim Fakülteleri olmayan yerlerde de Rektörlüklere bağlandı
Eğitim Yüksek Okullarının süresi 19891990 öğretim yılından itibaren dört yıla çıkarıldı Eğitim Yüksek Okullarının bazıları Eğitim Fakülteleriyle birleşti ve bu kurumlar Derslik Öğretmenliği Bölümünedönüştü Rektörlüğe tabi olan Eğitim Yüksek Okulları da Eğitim Fakültelerine dönüştürüldü
Günümüzde öğretmen yetiştirmede karşılaşılan yetersizlikler ve yaşanan sorunlar, geçmişteki başarılı modelleri anımsamaya, ara sıra o modellere arzu duyulmasına niçin olmalı ki; öğretmen okullarının kuruluş sene dönümleri düzenli olarak kutlanmaktadır *

Öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü hakkında paylaştığınız bilgiler oldukça değerli ve detaylı bir tarihsel süreci özetlemektedir. Öğretmenlerin yüksek öğrenim görmelerinin zorunlu hale getirilmesiyle birlikte, ilkokullara sınıf öğretmeni yetiştirmek amacıyla İlköğretmen Okullarının yerini alan Eğitim Enstitüleri ve sonrasında Eğitim Fakülteleri önemli bir dönüşümü simgeler. Bu süreçte, eğitim yüksek okullarının süresinin dört yıla çıkarılması da eğitim kalitesinin artırılması açısından önemli bir adım olmuştur.

Bugün yaşanan öğretmen yetiştirme sürecindeki zorluklar ve sorunlar, geçmişteki modellerin hatırlanmasını ve özlenmesini beraberinde getirebilir. Bu nedenle, öğretmen okullarının kuruluş yıldönümlerinin düzenli olarak kutlanması, öğretmenlik mesleğinin geçmişten günümüze uzanan evrimini anlamak ve değerlendirmek açısından önemlidir.

Öğretmenlik mesleği, toplumların geleceği için hayati öneme sahip olan bir meslek dalıdır. Dolayısıyla, öğretmen yetiştirme sürecindeki başarılar ve başarısızlıklar üzerine düşünmek, her geçen gün gelişen eğitim ihtiyaçlarına daha etkili ve verimli bir şekilde cevap verebilmek adına önemli bir adımdır.

Öğretmenler, toplumların en önemli yapı taşlarından birini oluştururlar ve onların nitelikli, bilgili ve donanımlı olmaları geleceğimizin teminatıdır. Bu sebeple, öğretmenlik mesleğinin değeri her zaman en üst düzeyde tutulmalı ve öğretmenlerin yetiştirilmesine gereken önem ve özen gösterilmelidir. Siz de paylaştığınız bilgiler ile bu konuda daha da farkındalık yaratmış oluyorsunuz. Teşekkürler.

Geri