AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmen okul disinda calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmen okul dışında çalışabilir mi?​

a)İlgi (a) Kanunun 21’inci maddesinin yedinci fıkrasında;? Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Öğretmen izinsiz il dışına çıkabilir mi?​

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.
Öğretmene isteği dışında 21 saatten fazla ders verilebilir mi?
Bu durumda Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. Geriye kalan 9 saat ek ders görevi isteğe bağlı ek ders görevidir. Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.

Öğretmenler mesai saatleri dışında çalışabilir mi?​

Uzman öğretici, usta öğretici, psikolog, psikolojik danışman gibi öğretmenlik yapma niteliği taşıyan diğer memurlar da çalıştıkları kurumdan izin almak şartıyla haftada 10 saati geçmemek üzere mesai saatleri dışında özel eğitim kurumlarında ücretli ders verebilirler.

MEB de çalışan bir öğretmen özel okulda çalışabilir mi?​

MEB’na kurumlarda çalışan özel eğitim öğretmenleri genellikle 30 saat haftalık çalışmasını tamamlamaktadır. Ancak SHÇEK vb. kurumlarda çalışanlar,kuumlarından muvafakatname aldıkları takdirde sadece özel eğitim OKULLARINDA haftada 10 saat çalışabilirler.
Devlet memuru izinsiz şehir dışına çıkabilir mi?
657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.
Bu sorunun cevabı MEB tarafından yayınlanan Esnek Çalışma Esaslarında ‘İdari izin verilenler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamaz. ‘ verilmişti.
Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
Öğretmene en az kaç saat ders verilir?
Öğretmenler haftada 40 saate kadar ders verebilir. Örneğin bir branş öğretmeni 22 saat derse giriyor. Bu öğretmen 18 saat DYK kurs görevi alabilir veya başka bir branş öğretmeni 30 saat dersine giriyor bu öğretmen 10 saat DYK görevi alabilir.

Kadrolu öğretmen başka işte çalışabilir mi?​

MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar. Ticaret ve sanayi sektörlerinde görev alamazlar. Ticari temsilci veya mümessil olamazlar.

Öğretmenler hafta sonu çalışır mı?​

Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00’den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına seminer/ve her türlü eğitim faaliyetleri veya herhangi bir toplantı yapılamaz.
Meb kadrolu öğretmen özel okulda ders verebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.

Devlette çalışan rehber öğretmen özelde çalışabilir mi?​

Bilginize.. haftada 10 saati geçmemek koşulu ile part time çalışabilirler. sevgili arkadaşım maalesef mesai saatleri dışında çalışamazlar. son çıkan kanunda kamuda çalışan rehber öğretmenlere pirt time çalışmazlar denilmiş.

Geri