Öğretmen öğrencinin güvenini nasıl kazanır?
Her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmek. Her ne olursa olsun, her ne yaparlarsa yapsınlar, onların yanında olduğumuzu bilmeliler. Hata da yapsalar bunu çekinmeden dürüstlükle bize ifade edebilmeliler. Öğretmenler de bu konuda çok fazla anlayışlı ve kabul edici olmalı.Öğretmenler öğrencilere nasıl Davranmali?
2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir modelÖğretmenin öğrenciyi dersten atma hakkı var mı?
Görüyoruz ki eğitim-öğretim faaliyetleri ilköğretim için parasız ve zorunlu. Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.
Öğretmenler nasıl görevlendirme ister?
Öğretmen görevlendirmeler geçici süre için yapılmaktadır. Norm fazlası öğretmenler valilik kararıyla boş kadrolarda görevlendirilmektedir. Norm fazlası öğretmen atama için başvuru yapmadığı takdirde Valilik resen tama yapmaktadır. Valilik atamaları kendi belirlediği tarihlerde yapmaktadır.
Öğretmen iletişimi nasıl olmalıdır?
Öğretmen öğrenciyi dinlemelidir. Dinlemek, yorum yapmadan, öğrencinin sözünü kesmeden, suçlamadan sabırla, öğrencinin anlatmak istediğini anlamaya çalışmaktır. Daha sonra öğrencinin anlatmak istediğini düzgün sözcüklerle öğrenciye ifade etmek gerekir. Öğretmen öğrenci ile “ben” dilinde iletişim kurmalıdır.Disiplinli bir öğretmen nasıl olur?
Ders Saatini Karşılıklı İletişim Halinde Geçirin : Aralıksız konuşma sürenizi maksimum 2 dakikaya indirin ve öğrencilerin dikkatinin dağılmasını önlemek için aralarda derse katılımlarına fırsat vein . Sorular sorun . Öğrencilerinizi Motive Edin : Öğrencilerinize eğitim önemini sık sık vurgulayın.Istenmeyen öğrenci davranışları ile karşılaşan öğretmenin kaçınması gereken davranışlar nelerdir?
Ayrıca bu davranışların dışında temizlik ve görgü kurallarına uymama, sınavda kopya çekme, alkol, sigara ve uyuşturucu kullanma, öğretmenine ve arkadaşlarına kaba davranma, küfürlü konuşma, arkadaşlarını rahatsız etme, söz almadan konuşma gibi davranışlar da derslerde karşılaşılabilen istenmedik davranışlardandır.
Derste uyuyan öğrenci için ne yapmalı?
Sınıfta Uyuyan Öğrencilere Kızmayın!
- Sınıfta uyuyan öğrencilere kızmayın!
- Derste aralıksız olarak sadece sekiz dakika konuşun!
- Öğrencilerin doğal meraklarını yeniden canlandırın!
- “Guru” rolünden vazgeçip, kılavuz olun!
- Öğrenmenin sorumluluğunu asıl sahibine teslim edin!
- Cevaplardan çok sorulara değer verin!
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir… Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde, başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilemezler. Ancak öğretmen isterse 30 saati aşmamak üzere öncelikle eğitim bölgesinde açık buluna derslere görevlendirme talebinde bulunabilir.
Öğretmen Görevlendirme kaç günde belli olur?
Geçici görevlendirme personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından verilecek muvafakat ile mümkün olur. Geçici görevlendirmeye ilişkin form, geçici görevlendirme yapılan kuruma gönderilir. İlgili personele görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce tebliğ edilir.
İletişimi engelleyen öğretmen tutumları nedir?
Hedef iyice bilmediği bir takım yeni kavramlarla karşılaşacağından gelen mesajları anlayamaz.