AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmen ogrencinin cantasini arayabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Öğretmen öğrencinin çantasını arayabilir mı?​

Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …

Evde eğitim veren sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

Haftalık ders saati sayısı 10 (on) saatten az olamaz. Bu nedenle bir hafta da 10 saat evde eğitim faaliyeti uygulayan sınıf öğretmeni yine 8 saat ekders alır diğer 2 saat için ekders yazılmaz.
Öğretmen okula kaç dakika önce gelir?​
4- Nöbete mazeretsiz gelen öğretmenler hakkında idare tarafından gerekli işlemler başlatılır. 5- Nöbetçi öğretmen derslerden 15 dk okula gelir ve derslerin bitiminden 15 dk sonra okuldan ayrılması gerekmektedir.

Öğrenci çantası aranabilir mi?​

Öğrenci çantası aranabilir mi?
A. Özel hayatın gizliliği Madde 20 – Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.

Öğretmenin üst arama yetkisi var mı?​

Öğretmenin üst arama yetkisi var mı?
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.

Sınıf öğretmenleri en fazla kaç saat ek ders alır?​

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.

Evde eğitim 30 saat derse dahil mi?​

30 saat derse olan öğretmen evde eğitim verebilir mi? Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.
Öğretmen ders başlamadan kaç dakika önce okulda olmalı?​
(4)Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında, derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır. (5)Derse başlamadan 15 dk. önce okula gelir ve ders bitiminden 15 dk. sonra okuldan ayrılır.

Bir öğretmen haftada kaç gün nöbet tutar?​

Bir öğretmen haftada kaç gün nöbet tutar?
SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ ! Aynı hafta içinde verilen ikinci nöbetleri yerine getirmemek üzerine sendikamızın eylem kararı vardır.Hem yukarıda bahsettiğimiz sebepler hem de aldığımız eylem kararı gereği hiçbir idareci öğretmenlerimizi ikinci nöbete zorlayamaz.

Bir öğretmenin öğrenciye vurma hakkı var mıdır?​

Bir öğretmenin öğrenciye vurma hakkı var mıdır?
Kamu görevlileri öğrenciye şiddete tanık olduğunda ya da haberdar olduğunda bunu yetkili makama bildirmek zorunda. Aksi halde iki yıla kadar hapis cezası var. Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası’na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil.

Okulun telefona el koyma hakkı var mı?​

Bazı okullarda cep telefonuna izin veriliyor. Bu çözüm okul yönetmeliğinde (Schulordnung) belirlenmektedir. Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir.

Üst araması yasal mı?​

Polisin, üst araması yapma yetkisi vardır. Ancak polisin bu yetkisine Kanunlarla belirli sınırlar konulmuştur. Polis, kanunlarla konulan bu sınırlara ve koşullara uymalıdır. Dolayısıyla polis, keyfi olarak üst araması yapamaz.

Öğretmenlerin öğrencilerin çantalarını arama konusu oldukça hassas ve özel bir konudur. Öğrenci çantalarının aranmasıyla ilgili resmi bir düzenleme olmamakla birlikte, okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticiler ve öğretmenler belirli durumlarda öğrencilerin çantalarını arayabilir ve okula getirilmesi yasaklanmış maddelere geçici olarak el koyabilir. Bu tür aramalar, okulda güvenli bir öğrenme ortamı sağlama amacıyla yapılabilir.

Öğrencilerin özel hayatının ve gizliliğinin korunması önemlidir. Madde 20'ye göre herkesin özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesi isteği temel alınmalıdır. Bu nedenle öğrenci çantası gibi öğrencilere ait kişisel eşyaların gizliliğine saygı gösterilmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerin üst arama yetkisi bulunmamaktadır. Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında belirli kurallar çerçevesinde öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koyma yetkisi genellikle kolluk kuvvetlerine veya hakim kararına bağlı olarak verilmiştir.

Sınıf öğretmenlerinin haftada en fazla 20 saat ek ders alabileceği belirtilmektedir. Ek ders sayısının 20 saatten fazla olması durumunda bile öğretmene yine 20 saat ek ders yazılmaktadır.

Evde eğitim veren sınıf öğretmenlerinin haftada 30 saat dersi olduğu durumlarda ek ders alamayacağı ifade edilmektedir. Bu durumda evde eğitim faaliyetleri kapsamında görev alamazlar.

Öğretmenlerin ders başlamadan 15 dakika önce okulda olmaları ve ders bitiminden 15 dakika sonra okuldan ayrılmaları gerektiği belirtilmektedir.

Nöbet tutma konusunda yönetmelik gereği öğretmenlere haftada bir gün nöbet verilebileceği ifade edilmektedir. İki nöbet üst üste verilemez ve idareciler öğretmenleri ikinci nöbete zorlayamazlar.

Öğretmenlerin öğrencilere fiziksel şiddet uygulama hakkı olmadığı vurgulanmaktadır. Öğretmenler, öğrencilere şiddet tanık olduklarında ya da haberdar olduklarında yetkili makamlara bildirmekle yükümlüdürler.

Son olarak, okulun cep telefonu konusunda belirlediği kurallara ve yönetmeliklere öğrencilerin uyması gerektiği ve öğretmenlerin bu kuralları uygulama yetkisinin bulunduğu ifade edilmektedir.

Üst araması konusunda ise polisin belirli sınırlar dahilinde yasal yetkisi olduğu, ancak keyfi olarak hareket edemeyeceği vurgulanmaktadır. Bu çerçevede üst araması yasal prosedürler doğrultusunda gerçekleştirilmelidir.

Geri