AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmen normu nasil belirlenir?

Editör

Yeni Üye

Öğretmen normu nasıl belirlenir?​

Artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro daha verilir. Örneğin 57 saat için 3 norm (42+15 den), yine 78 saat için de (63+15 den) 4 norm hesaplanır. Aşağıdaki forma branşınıza ait toplam ders yükünüzü girerek norm sayınızı hesaplayabilirsiniz.

Norm fazlasında neye bakılır?​

(2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.” hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır.

Öğretmen norm kadro ne demek?​

Öğretmen norm kadro ne demek?
Norm Kadro, kamu kurum ve kuruluşlarının, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha az, ne de daha fazla) personel kadrosunun nitelik ve sayısal yönüyle belirlenmesidir.

Norm kadro fazlasıyım ne yapmalıyım?​

Norm kadro fazlasıyım ne yapmalıyım?
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm kadro neye göre hesaplanır?​

Norm Kadro Nasıl Hesaplanır? Norm kadro özellikle öğretmenler üzerinden ele alınır ve derece ile unvana bağlı olarak farklı nitelikler üzerinden oluşturulur. Bu bağlamda örgün öğretim kurumları adına genel bilgi ve meslek dersleri üzerinden, haftalık toplam ders yükü norm kadro hesaplaması ile gerçekleşir.

Norm fazlası olup olmadığımı nasıl öğrenirim?​

Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.

Norm kadro neye göre belirlenir?​

Norm kadro neye göre belirlenir?
Norm kadro özellikle öğretmenler üzerinden ele alınır ve derece ile unvana bağlı olarak farklı nitelikler üzerinden oluşturulur. Bu bağlamda örgün öğretim kurumları adına genel bilgi ve meslek dersleri üzerinden, haftalık toplam ders yükü norm kadro hesaplaması ile gerçekleşir.

Norm öğretmen ne demek?​

Norm öğretmen ne demek?
KISACA NORM FAZLASI ÖĞRETMEN NE DEMEK? Öğrencilerden daha fazla öğretmen olması durumunda, buna göre 30 öğrenciye 1 öğretmen düştüğü göz önünde tutulduğunda, bu sayının üzerinde kalan öğretmen norm fazlası olur. Böylece başka bir okula gönderilir. Norm fazlası olan öğretmenler okula en son atanan öğretmen olmaktadır.

Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik kesecek?​

Norm fazlası durumdaki aylıksız izinde olan öğretmenlerden “atanması durumunda aylıksız iznini sonlandırarak ilişik kesme süresi içerisinde göreve başlayacağını” dilekçe ile yazılı olarak beyan edenler tercih yapabileceklerdir.

Norm fazlası öğretmen kaç saat çalışır?​

Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olur mu?​

16 saat derse giren branş öğretmeni norm fazlası olur mu?
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Norm sayısı nasıl belirlenir?​

Norm sayısı nasıl belirlenir?
Belirlenen norm kadroların eğitim kurumları itibarıyla dağıtımı, toplama dahil edilen her bir eğitim kurumuna o alandaki ders yükü en fazla olandan başlanarak her 21 saate bir genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilecek şekilde yapılır.

Öğretmen normu nasıl belirlenir?

Öğretmen normu, artan ders yükünün en az 15 saat olması durumunda ilave olarak 1 öğretmen için norm kadrosunun verildiği bir sistemdir. Örneğin, 57 saatlik ders yükü için 3 norm (42 saate ek olarak 15 saat), 78 saatlik ders yükü için ise 4 norm (63 saate ek olarak 15 saat) hesaplanır. Bu şekilde, öğretmenlerin ders yüküne göre norm kadrosu belirlenir.

Norm kadro ne demek?

Norm kadro, kamu kurum ve kuruluşlarının etkin ve verimli bir şekilde görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli olan personel kadrosunun nitelik ve sayısal yönüyle belirlenmesidir. Özellikle öğretmenler üzerinden ele alındığında, norm kadro, derece ve unvana bağlı olarak farklı nitelikler üzerinden oluşturulur. Bu kadrolar, örgün öğretimde genel bilgi ve meslek dersleri üzerinden haftalık toplam ders yükü hesaplamalarıyla belirlenir.

Norm kadro neye göre hesaplanır?

Norm kadro, özellikle öğretmenler üzerinden ele alınır ve ders yüküne göre hesaplanır. Derece ve unvana bağlı olarak farklı nitelikler üzerinden oluşturulan norm kadrolar, öğretmenlerin görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için belirlenir. Haftalık ders yükleri ve branşları dikkate alınarak norm kadro hesaplamaları yapılır.

Norm fazlasında neye bakılır?

Norm kadro fazlası durumunda, müdür yardımcıları için hizmet puanlarına göre değerlendirme yapılmaktadır. Hizmet puanı daha az olan öğretmenler norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanları eşit olduğunda ise yöneticilikteki hizmet süresi ve öğretmenlikteki hizmet süresi dikkate alınarak norm kadro fazlaları belirlenir.

Norm fazlası öğretmenler ne yapmalı?

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri dikkate alınarak atanırlar. Norm kadro fazlası öğretmenler, hizmet puanlarına göre üstünlük sırasına göre tercih edilen eğitim kurumlarına atanır ve norm fazlası durumları giderilmeye çalışılır.

Geri