- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmen ne zaman nöbetten muaf olur?
d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler.Haftada 2 gün nöbet tutulur mu?
SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ ! Aynı hafta içinde verilen ikinci nöbetleri yerine getirmemek üzerine sendikamızın eylem kararı vardır.Hem yukarıda bahsettiğimiz sebepler hem de aldığımız eylem kararı gereği hiçbir idareci öğretmenlerimizi ikinci nöbete zorlayamaz.Nöbet kaç ek ders 2022?
Öğretmen nöbet ücreti 3 ek ders olarak hesaplanıyor. Aydaı ise 12 ek ders ödemesi yapılıyor. 2022 yılında nöbet ücretlerinin belli olması için öncelikle ek ders saat ücretlerinin netlik kazanması gerekiyor. 2022 yılı için öğretmenlerin ne kadar zam alacağı konusu henüz belli olmadı.
Kimler nöbetten muaf?
g) (Ek:RG-28/10/2016-29871) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.
Öğretmenin nöbet tutma zorunluluğu var mı?
Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.Öğretmenler kaçıncı haftada nöbetten düşer?
(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. ( 8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla kısaltılabilir.Nöbet için kaç saat ek ders?
Madde 9 – Eğitim faaliyetlerinde ek ders görevi verilen personelin nöbet tutmaları halinde her nöbet günü için 3 saat ek ders ücreti ödenir. Bu ödeme haftada 6 saati geçemez. Nöbet izninden yararlananlara bu ödeme yapılmaz.
Iki ayrı okulda nöbet tutulur mu?
b) Birden fazla okulda ders görevi bulunan öğretmenlere kadrosunun bulunduğu okulda, kadrosunun bulunduğu okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir.
2022 nöbet ücretleri ne kadar olacak?
Pratisyen Doktor Nöbet Ücreti Pratisyen doktorlar, normal nöbet ücreti olarak 2022 yılında saatlik yaklaşık 34,92 TL kazanıyor. Ameliyathanede nöbet tutan pratisyen doktorlar, saatlik yaklaşık 52,38 TL nöbet ücreti kazanıyor.Haftalık nöbet kaç ek ders?
Madde 9 – Eğitim faaliyetlerinde ek ders görevi verilen personelin nöbet tutmaları halinde her nöbet günü için 3 saat ek ders ücreti ödenir. Bu ödeme haftada 6 saati geçemez.Hangi durumlarda nöbet tutamaz raporu alınır?
Hekim raporunda belirtilmesi ve talep edilmesi durumunda hamileliğin 24. haftasından önce ya da her durumda hamileliğin 24. haftasından itibaren nöbet muafiyeti sağlanır. Hamilelere sağlanan nöbet muafiyeti, gece nöbeti/vardiyası muafiyetini kapsar ve doğumdan sonra da 1 yıl süreyle devam eder.
Nöbet tutmak zorunlu mu?
Görevlendirilen öğretmen hangi okulda nöbet tutar?
a) Öğretmenlere, dersinin en az bulunduğu gün veya günlerde nöbet görevi verilir. b) Birden fazla okulda ders görevi bulunan öğretmenlere kadrosunun bulunduğu okulda, kadrosunun bulunduğu okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir.Gelmeyen öğretmenin yerine kim nöbet tutar?
(9) Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında, derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır. (10) Nöbetlerde uyulması gereken esaslar öğretmenler kurulunda görüşülerek okul yönetimince nöbetçi öğretmen görev talimatnamesi hazırlanır. Bu talimatname, öğretmenlere yazılı olarak duyurulur.Nöbet kaç ek ders 2021?