AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmen meslek Kanunu Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmen meslek Kanunu Nedir?​

Bu madde 15 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek. MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri kapsar.
Bir meslek olarak öğretmenlik nasıl tanımlanır?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Öğretmen maaşları ne kadar?
ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU? Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı hak etmiş oldu. Yapılan son zamla birlikte en düşük memur maaşları da değişti. Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira Maaş alacak.

Öğretmen kanununda neler var?​

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇERİĞİ Kanuna göre, öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerinin önü açılacak. Buna göre öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanacak. Çalışma şartları, eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacına uygun olarak düzenlenecek.
Öğretmenlik meslek kanunu ne getirir?
Yeni kanun ile öğretmenlere, mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları da sağlanacak. Öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanarak, aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında yeni haklar ve görevler tanımlanacak.
Öğretmenlik meslek kanunu ne oldu?
Yönetmelik taslağında öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı. Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava, sınavın tarihi itibarıyla aday öğretmenlik dahil öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunanlar başvuru yapabilecek.
1924 tarih ve 439 sayılı o yasada “öğretmenlik devletin genel hizmetlerinden eğitim ve öğretim görevini üstüne alan, bağımsız sınıf ve derecelere ayrılan bir meslek” olarak tanımlanmıştır.
Öğretmenlik mesleği neden kutsaldır?
Çocukluğumuzdan itibaren bizleri yetiştiren, bize bilgi veren, bizi birey yapan, bizi topluma kazandıran, bizi yoğurup şekillendiren, ailemizden sonra, öğretmenlerdir. “İnsan yetiştirmek” toplumun en zor işidir. Bu apayrı bir bilgi, beceri ve fedakarlık ister. O yüzdendir ki öğretmenlik kutsaldır.
Yeni atanan öğretmenler ne kadar maaş alıyor?
Yeni atanan bir öğretmen, 2020 Temmuz-2021 Ocak döneminde 4450 TL civarında maaş almıştır. 2021 Ocak- 2021 Temmuz döneminde ise zamla birlikte 4700 TL-4800 TL civarı maaş alacaktır.

En yüksek öğretmen maaşı ne kadar 2022?​

Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira Maaş alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Memur-Sen yetkilileri ise yüksek enflasyon nedeniyle ek protokol yapılabileceğini ve maaşların daha da artabileceğini belirtmişti.
Öğretmen meslek Kanunu Neler Getiriyor?
Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. Bu unvan için eğitimlerini tamamlayan ve sonunda yapılacak sınavdan başarıyla geçen öğretmenlere uzman öğretmen unvanı verilecek. Bu değişiklikle öğretmenler hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında bin TL artış olacak.
Öğretmenlik meslek Kanunu Yönetmeliği çıktı mı?
Milli Eğitim Şurası’ndan itibaren sürekli dile getirilen öğretmenlere has bir kanunun olması Allah’a şükür bize nasip oldu. 14 Şubat 2022’de 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu.

Öğretmenlik kanunu çıktı mı?​

Öğretmenlerin atamaları, mesleki gelişimleri ve kariyer ilerlemesini düzenleyen Öğretmenlik Meslek Yasası, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Birinci derecedeki öğretmenlere uygulanacak ek gösterge, 15 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere 3600’e çıkarıldı.
Öğretmenlik kariyer mesleği midir?
Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına giriyor. Öğretmenlere 4 farklı kadro oluşturulacak, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Öğretmenlik, artık kariyer temelli meslekler arasında yer alacak, mali ve özlük haklar yeniden düzenlenecek.
Öğretmenlik mesleği profesyonel bir meslek midir?
Her sosyal değişim gibi, öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak tanımlanması ve bu seviyeye ulaşması uzun soluklu bir süreçtir.

Geri