Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmen karneleri nasil gorur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmen karneleri nasıl görür?​

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır. Tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Öğretim üyesi dışarıda çalışabilir mi?​

Tüm öğretim üyeleri tam gün çalışmak zorunda ve mesai saatleri içinde akademisyenlik işi dışında iş yapamaz. Yani öğretim üyelerinin mesai içinde özel iş yapmaları, özel muayenehane veya ofislerinde çalışmaları, avukatlık yapmaları (duruşmalara girmeleri) filan kanunen yasak. Açıkça disiplin suçu oluşturuyor.
Akademisyenler kaç saat çalışıyor?
Yükseköğretim Kanunu’na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir.

Akademisyen iş yeri açabilir mi?​

Öğretim görevlileri 2547 sayılı Kanunun 31’inci, okutmanlar ise 32’inci maddesinde düzenlenmiştir. Kanunda yer verilen düzenlemelerde dışarda kazanç getirici faaliyetlerde bulunmayla ilgili olarak başkaca birhükme yer verilmemiştir.

E okulda karneye nasıl bakılır 2022?​

Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için “Veli Bilgilendirme Sistemi” yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan “e-Karne” sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.
E-Karne Ne Zaman Açılacak 2022?
2021-2022 eğitim döneminin ilk döneminde yaptıkları çalışmalarının sonuçlarını karneleri ile alacak öğrenciler, stresli ve zorlu bir dönemi geride bırakmaya hazırlanıyor. Öğrenciler karnelerini 21 Ocak’tan itibaren almaya başlayacak.

Geri