Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmen hangi rolleri ustlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Öğretmen hangi rolleri üstlenir?​

Bu konuda Yapıcı, sınıf içinde ve dışında akademik ve toplumsal yaşantılar çerçevesinde öğretmenin üç temel rolüne işaret etmektedir. Bunlar; öğretmenin, bilim insanı rolü, rehberlik rolü ve kültürleme rolüdür (2013, s. 7-8).

Öğretme öğrenme etkinlikleri düzenlerken öğretmenin sahip olması gereken özellikler nelerdir?​

Bu nedenle sınıf içinde aşağıdaki etkinliklere yer verilmesi etkili bir öğretim için yararlı olabilir.
Öğretmenlerin öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine etkileri nelerdir?
Bir öğretmen, öğrencilerine nasıl davranıyorsa, onlarla nasıl iletişim kuruyorsa, öğrenciler de o şekilde davranmaya başlayacaktır. Bu davranış tekrarları zamanla çocuğun kişiliğini şekillendirecektir. Öğretmenin iletişimdeki becerisi, öğrencinin sosyal olarak gelişimini de etkileyecektir.

Bir öğrencinin rolleri nelerdir?​

Eğitim sisteminin paydaşları arasında en önemli paydaş öğrencilerdir. Etkili bir eğitim sisteminde öğrencileri paydaş olarak görmek ve onların desteğini alabilmek, nitelikli eğitimde anahtar görevi görmektedir. Öğrencilere etkili roller vererek öğretme faaliyetini gerçekleştirmek, öğrenme etkinliğini artırmaktadır.

Öğretmenlik mesleğinin sosyolojik açıdan önemi nedir?​

Bu temelde sosyolojik olarak öğretmen genellikle öğrenme aracıdır, sınav yapan, disiplini sağlayan, orta sınıf ahlakının savunucusudur. Öğretmen güvenilir kişidir, yedek velidir, öğrenci danışmanı, meslektaş ve toplumsal katılımcıdır. Bunlar öğretmene daha çok mesleği ile ilgili olarak verilen imgelerdir.
Iyi bir öğretmen olmak için neler yapmalıyız?
İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.
1. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.
Öğrencinin sorumlulukları nelerdir Sınıfça belirlenen kurallara uyma. Okul kurallarına uyma. Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarımla) katkıda bulunma. Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranma.
Öğretmenlik mesleğinin önemi nedir?
Çünkü öğretmenlik, sadece öğrenciye kitapta olan bilgiyi aktarmak değil daha fazlasını sunabilme heyecanını taşıyabilmektir. Bir meslekten daha fazlasıdır öğretmenlik. Öğretmenliğin amacı; öğrenmeyi arzulayan, merak eden, sorgulayan ve iyi insan olmayı amaç eden insanlar ve liderler yetiştirmektir.

Öğretmenlerin topluma katkıları nelerdir?​

Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.
 
Geri
Üst