AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretmen hangi becerilere sahip olmasi gerekir?

Editör

Yeni Üye

Öğretmen hangi becerilere sahip olması gerekir?​

Araştırmada öğretmen adayları tarafından nitelikli bir öğretmende bulunması gereken kişisel özellikler içinde anlayışlı olması, mesleki özellikler içinde öğretmenin bütün öğrencilerine eşit davranması, mesleki gelişime ilişkin özellikler içinde öğretmenin kendini sürekli geliştirebilmesi, mesleki yeterlikler içinde …

Bilgi çağının öğretmenini nasıl tanımlarsınız?​

Bilgi ve enformasyon çağında öğretmenin görevi bilgiyi aktarmaktan ziyade öğrenciye bilginin kaynağını göstermek, rehberlik etmek yol değil yolları göstermektir. Bilgi toplumunda öğretmenin gücünü çok bilgiye sahip olmasından değil, bilgiyi kullanma ve öğrenmeyi öğretme, gücünü belirler.
Bir başka yaklaşıma göre ise öğretmenlik mesleği şu boyutları içermelidir: Konu uzmanlığı, güdüleyici, öğrenenlerin farklılığı, öğretimin plânlanması, öğrenme stratejileri, öğrenme çevresi, iletişim ve değerlendirme (2). Öğretmenlerin rolleri eğitim sürecinin üç unsuru dikkate alınarak da ele alınabilir.

Bir öğretmen öğrenciye bağırabilir mi?​

Bir öğretmen öğrenciye bağırabilir mi?
Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası’na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.

21 yy öğrenen ve öğreten becerileri nelerdir?​

). 21. yüzyıl becerileri bu çalışmalarda; eleştirel düşünme, yaratıcılık, iş birliği, iletişim, bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, tekno- loji okuryazarlığı, esneklik, liderlik, girişim, verimlilik ve sosyal beceriler şeklinde ifade edilmiştir.

Bir öğretmen öğrencinin hayatını nasıl etkiler?​

Yapılan araştırmalar, özellikle ilköğretim dönemindeki öğretmen – öğrenci ilişkinin kalitesinin çocukların gelişiminde daha da önemli bir faktör olduğu belirtiliyor. Bu ilişkinin lise dönemindeki öğrenciler için ise okula devam etme istekleri üzerinde büyük etkisi olduğu bulunuyor.

Öğretmen olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?​

Öğretmen olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Iyi bir öğretmen nasıl olmalı makale?​

İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.

Öğrenciye bağıran müdür?​

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Hurma Ortaokulu’nda geçtiğimiz gün müdür yardımcısı Fatma Yıldız Coşkun okul temizliği ve cep telefonu konusunda öğrencileri sert bir dille uyardı. ”Sizin pisliklerinizi ben temizlemek zorunda değilim” sözleri velilerin büyük tepkisine neden oldu.

MEB öğrenci hakları nelerdir?​

MEB öğrenci hakları nelerdir?
Her öğrenci, edepli bir şahisyet olarak yetiştirilme hakkına sahiptir. 2. Her öğrenci eğitim yoluyla, kardeşlik bağlarının geliştirilmesi hakkına sahiptir. 3. Her öğrenci, güven hissine dayanan bir zeminde eğitim görme hakkına sahiptir.

21 yüzyıl öğrenen özellikleri nelerdir?​

21. Yüzyıl Öğrenci Özellikleri
- Öğrenciler tasarım yapabilmeli.
- Sorun çözümü için hayal edebilmeli.
- Teknoloji kullanabilmeli.
- Mobil- Öğrenme yeteneği.
- Bilgiye hızla ulaşabilmeli.
- Aynı anda birkaç işi yapabilme becerisi kazanmalı
- Yüksek seviyede öğrenme yeteneğiyle donanmalı
- Grup halinde öğrenebilmeli.

21 yüzyıl becerileri nasıl kazandırılır?​

Çocukların 21. yüzyıl becerilerini edinmeleri için en etkili yöntem kodlama, robotik, maker, STEM alanlarında eğitim almalıdır. Çocuklar bu sayede takım çalışması, üretme, keşfetme, problem çözme, icat çıkarma gibi birçok gelişime katkı sağlayacak beceriyi edinir.

Öğretmenin öğrenciye karşı tutumu nasıl olmalıdır?​

Öğretmenin öğrenciye karşı tutumu nasıl olmalıdır?
2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model
- İyi öğretmen sakindir, telaşlanmaz, sinirlenmez, soğuk kanlıdır.
- İyi öğretmen ön yargılı ve yanlı değildir, öğrencilere eşit davranır.
- İyi öğretmen her şeyden önce tutarlıdır. Değişmez, unutmaz, hata yapmaz.
- İyi öğretmen her sorunun cevabını bilir.

Sağlıklı öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır?​

Öğretmen, sınıfta öğrencilere bilgi-beceri-tutum kazandırmanın yanında, onlara sevgi, saygı, mutluluk, hosgörü, bağlılık, arkadaşlık, iyi geçinme, disiplin, düzen gibi kavramları da kazandırmalıdır.

Öğretmenin yetenekleri nelerdir?​

Her ne kadar harika öğretmenler bir dizi başka harika niteliğe sahip olsa da (mizah, kişilik, esneklik, nezaket, liderlik, sınıf yönetimi, sakin bir tavır, deneyim ve çoklu görev yapma yeteneği gibi), bunlar en iyi öğretmenlerin nitelikleridir.

Nitelikli bir öğretmen nasıl olmalıdır?​

Nitelikli bir öğretmen nasıl olmalıdır?

Nitelikli bir öğretmenin sahip olması gereken özellikler arasında şunlar bulunmaktadır:

1. Anlayışlı Olmak: Öğrencilerin farklı ihtiyaçlarını anlayarak onlara destek olmalı ve empati kurabilmelidir.

2. Eşit Davranmak: Tüm öğrencilere adil ve eşit davranarak her birinin potansiyeline saygı göstermelidir.

3. Sürekli Gelişim: Kendini sürekli olarak geliştirme ve güncel eğitim yöntemleri, teknolojileri ve konular hakkında bilgi sahibi olma çabası içinde olmalıdır.

4. İyi İletişim Becerileri: Öğrencilerle etkili iletişim kurarak güven ortamı yaratmalı ve öğrenme sürecini desteklemelidir.

5. Yaratıcı ve Esnek Olma: Farklı öğrenme stillerine ve ihtiyaçlarına uygun öğretim tekniklerini kullanarak öğrencilere yeni perspektifler kazandırmalıdır.

6. Problem Çözme Yeteneği: Karşılaşılan sorunları çözebilmek ve öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine destek olabilmek için analitik düşünme becerilerine sahip olmalıdır.

7. Öğrenmeyi Destekleme: Sadece bilgi aktarmakla kalmayıp öğrencilere öğrenme becerileri kazandırmalı ve özgüvenlerini artırmalıdır.

8. Motivasyon: Öğrencileri motive etmek için pozitif bir tutum sergilemeli ve onların potansiyelini ortaya çıkarmak için çaba göstermelidir.

Bu becerilere sahip bir öğretmen, öğrencilerin eğitim hayatlarında olumlu bir etki yaratarak onların bireysel ve akademik gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.

Geri