AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmen haftada kac gun calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretmen haftada kaç gün çalışır?​

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Öğretmenler günde kaç saat derse girer?
Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
Öğretmenler kaç ay tatil?
Resmi olarak tatilleri 1 Temmuz ile 1 Eylül arasındadır. Yani tam olarak 2 ay tatil yapar. Yıllık izinleri 30 gün olan bir memurdan 30 gün fazla tatil yapmış olur öğretmenler.

Öğretmenlerin yaz tatili ne zaman bitiyor?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan eğitim takvimine göre, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü çalan ders zili, 17 Haziran 2022 Cuma günü son kez çalacak ve 2021-2022 eğitim yılı 17 Haziran Cuma günü bitecek.
Öğretmenler kaç gün çalışır?
657 Sayılı Devlet Memurları Kanun’un “Çalışma Saatleri” başlıklı 99. maddesindeki; “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
Bir öğretmen 21 saat derse girmek zorunda mı?
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır.

30 saat derse giren branş öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

30 saat derse giren bir branş öğretmeni 18 saat ek ders ücreti alır. 29 saat derse giren bir branş öğretmeni 16 saat ek ders ücreti alır. 28 saat derse giren bir branş öğretmeni 15 saat ek ders ücreti alır. 27 saat derse giren bir branş öğretmeni 14 saat ek ders ücreti alır.
31 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Öğretmenler yazın kaç gün tatil yapar?
Yapılan değişiklik birinci paragrafta; ”Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinli olacak. İki aylık izin süresinin dışında kalan tatil zamanlarında, belirlenecek meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.” Hükmü eklenmiştir.

Öğretmenler ne zaman tatile girecek?​

İlk ara tatil (Sonbahar ara tatili) 15 Kasım 2021 pazartesi günü başlayacak, 19 Kasım 2021 cuma günü sona erecek. Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak.
Öğretmenlerin yaz tatili ne zaman başlıyor 2022?
Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil (İlkbahar ara tatili) 11-15 Nisan 2022 arasında verilecek. 18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

Geri