- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmen dönütleri nasıl kullanır?
kullanılan dönütler: öğrenciyi hedef ve amaçlardan haberdar etmeli, zamanında verilmeli, sadece üzerinde çalışılan davranış ya da beceriye verilmeli, öğrenenleri etkileşim ve iletişim kurmaya teşvik etmeli, açıklayıcı olmalı, öğreneni yargılamamalı, anlaşılır, olumlu ve özel olmalı, öğrencilere öğrenmelerine ilişkin …Öğretmen değerlendirmesi nasıl yapılır?
Aday öğretmenler, görev yaptığı eğitim kurumunda Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, değerlendiriciler tarafından toplamda üç defa değerlendirilir.Öğretmen performansında ne göz önüne alınmalı?
Öğretmenin ruh sağlığı, mesleğe adanmışlığı, bilgi ve becerisi, güdülenme düzeyi, eğitim-öğretim faaliyetlerini doğrudan ve dolaylı bir şekilde etkiler. Bu sebeple, okulda öğretmenin performansının artırılması ve üst düzeyde öğretmenlerden verim alınması gerekir.
Okul müdürü öğretmene not verir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmene performans sistemiyle ilgili yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre veliler, öğrenciler, okul müdürleri, meslektaşları her öğretmene performans notu verecek.
Dönüt düzeltme işleminin işlevleri nelerdir?
DÖNÜT-DÜZELTME: Öğrencinin yaptığı bir davranış hakkında kendisine bilgi vermektir. Öğrenciye istenilen davranışın kazanılıp kazanılmadığı hakkında bilgi vermektir. Doğru, yanlış, eksik, tamam yargıları birer dönüttür. Öğrencinin yanlışını düzeltme ve eksiğini tamamlama ise birer düzeltmedir.Bir öğretmen derse başlamadan önce ne yapmalı?
Anlatım yöntemini etkili kılmak için öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, seviyesini, ilgilerini vb. öğrenmelidir….Etkili bir ders için dikkate alınması gereken en temel etkenler;- Göz temas.
- Hareket.
- Ses tonu, rahat hissettirmek.
- Konu ortaya koymak.
- Esprili olmak.
- Ve saygılı olmaktır.
Aday öğretmen 3 değerlendirme ne zaman yapılır?
11. Altı ayın sonunda Danışman Öğretmen ve Okul Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden İKİNCİ DEĞERLENDİRME yapılır. 12. Oniki ayın sonunda Danışman Öğretmen, Okul Müdürü, Maarif Müfettişi veya Şube Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden ÜÇÜNCÜ DEĞERLENDİRME yapılır.
Aday öğretmen değerlendirmesi nasıl yapılır?
Aday öğretmenler, görev yaptığı eğitim kurumunda ve eğitim ortamında bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, değerlendiriciler tarafından toplamda üç defa değerlendirilir.
MADDE 10-(1) Danışman öğretmenin, aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinde görevlendirildikleri eğitim kurumu müdürünce, adaylık dâhilen az on yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından ulusal veya uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış olan, sosyal ve kültürel …
Yönetici ve öğretmenlerin okulda ortak hareket etmeleri, eğitim- de kaliteyi ve okul içi motivasyonu arttırmanın yanı sıra, okul içindeki iş- lerin başarıyla yapılmasını sağlayabilir. Zümrelerin verimli çalışması, eğitim ve öğretim çalışmalarının başarıya ulaşmasına önemli katkılar sağlamaktadır.
Öğretmen müdürün verdiği notu nasıl öğrenilir?
MEBBİS modülünden “Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü”ne girş yaparak puanınızı öğrenebilirsiniz. ÖĞRETMENLERİN PERFORMANS PUANI VERİLDİ. MEBBİS modülünden “Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü”ne girş yaparak puanınızı öğrenebilirsiniz.
Okul müdürü öğretmenin dersine girebilir mi?
Bu genelgede okul müdürlerine de “ders” düzenlemesi yapıldı. Buna göre okul müdürü her öğretim yılında en az bir defa öğretmenlerin derslerini izleyecek ve rehberlik yapacak.