AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretmen dogum izni nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.600
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Öğretmen doğum izni nasıl alınır?​

a) Memura beklenen doğum tarihinden önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilecektir. b) Çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz.) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilecektir.

Öğretmenlerin Ücretsiz doğum izni ne kadar?​

Öğretmenlerin Ücretsiz doğum izni ne kadar?
Doğum yapan memura analık izin süresinin(657 . DMK.104 üncü Md.(A) bendinde belirtilen süreler) bitiminden itibaren, isteği üzerine en çok 24 aya kadar aylıksız izin verilir. Bu sürenin tamamı bir defada verilebileceği gibi istek üzerine daha az sürede de verilebilir.

Eşi doğum yapan öğretmene kaç gün izin verilir?​

Eşi doğum yapan öğretmene kaç gün izin verilir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memur için bu izin, 10 gündür. Kanun’un m. 104/B’deki düzenlemesi şöyledir: “Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün mazeret izni… verilir.” 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi için bu izin, 5 gündür.

Kadın memurun doğum izni ne zaman başlar?​

Mamurlarda Doğum İzni Ne Zaman Başlar? Memurların doğum izni hakkı ilgili yasalarca düzenlenmiş olup özel sektörde çalışan kadınlar da aynıdır. Hamile olan kadın memurun toplam doğum izni 16 hafta olmakla birlikte bu sürenin 8 haftasını doğumdan önce 8 haftasını da doğumdan sonra kullanabilir.

Öğretmen doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?​

Öğretmen doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
Sonuç olarak; öğretmenler doğum sonrası ücretsiz iznini süreleri içerisinde 24 aya kadar parça parça kullanabilir. Yani 24 aylık sürenin içinde kullanılabilir.

Memurun ücretsiz doğum izni ne kadar?​

Memurun ücretsiz doğum izni ne kadar?
Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinde; Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir.

Eşi doğum yapan memura kaç gün izin verilir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (B) bendinde; “Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; … verilir.” hükmü yer almaktadır. İlgili kanun hükmünden de anlaşılacağı üzere memurun babalık iznini kullanabilmesi eşinin doğum yapmış olması gereklidir.

2021 doğum izni kaç ay?​

2021 doğum izni kaç ay?
Doğum izni süresi anneler izin hamilelikten önce ve sonra 8 haftadan toplamda 16 haftadır. Sağlık sorunu olmayan ve kendini iyi hisseden gebe kadınlar hamileliklerinin 37. Haftasına kadar çalışmaya devam edebilir.

Memurlar için doğum izni kaç gün?​

Memurlar için doğum izni kaç gün?
1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz.) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir.

Memur doğum izninde maaş alır mı?​

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür.” “Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.” gereği maaşından bir kesinti olmayacaktır.

Öğretmenler ne kadar süre ücretsiz izin alabilir?​

Öğretmenler ne kadar süre ücretsiz izin alabilir?
A) Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.
 
Öğretmenlerin doğum izni ile ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Buna göre, memura beklenen doğum tarihinden önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilmektedir. Çoğul gebeliklerde ise doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık süre daha ilave edilmektedir.

Öğretmenlere doğum yapan memura analık izin süresinin bitiminden itibaren en çok 24 aya kadar aylıksız izin verilebilmektedir. Bu süre bir defada ya da isteğe bağlı olarak daha az sürelerde kullanılabilmektedir.

Eşi doğum yapan öğretmene ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre on gün mazeret izni verilmektedir. Bunun yanı sıra, 4857 sayılı İş Kanunu'na göre ise işçilere eşinin doğum yapması durumunda beş gün izin verilmektedir.

Kadın memurun doğum izni, toplam 16 hafta olup bu sürenin 8 haftasını doğum öncesi, 8 haftasını ise doğum sonrası kullanabilir. Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir ve toplam süre 24 aya kadar kullanılabilir.

Memurun doğum izni süresi ise doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta toplam on altı hafta olarak belirlenmiştir. Son olarak, doğum izni sebebiyle memurlara maaş ödenirken, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, memurun ücretinden düşülmektedir. Bu nedenle maaşlarında bir kesinti olmamaktadır.

Öğretmenler, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla on sekiz aya kadar aylıksız izin alabilirler. Bu hüküm, 105. madde son fıkrasına dayanmaktadır.
 
Geri
Üst