- Konu Yazar
Öğretmen doğu görevi kaç yıl 2021?
MEB’in hazırladığı yeni taslağa göre 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde zorunlu hizmet süresi 5 yıla çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin zorunlu hizmet sürelerini uzatan taslak yönetmelik hazırladı.Öğretmenlerin şark görevi var mı?
MEB’deki mevcut sisteme göre, öğretmenlere 3 yıl zorunlu şark görevi veriliyor. Ancak birçok öğretmen eş veya sağlık durumu özür ataması hakkından yararlanıyor ve 3 yıl zorunlu görevinin en fazla bir yılını tamamlıyor ve Batı’ya tayin oluyor.
Doğu Görevi Kaç yıl doktor?
Doktorlar tıp fakültesini bitirince 2 yıl, uzman olunca 2 yıl, yan dal bitirince 2 yıl olmak üzere ortalama 6 yıl mecburi hizmet yapmak zorunda. Bu hizmetlerin tamamlanmaması durumunda diplomaları verilmiyor.
Sözleşmeli öğretmen tayin isteyebilir mi?
1- Sözleşmeli öğretmenin Özür Durumu hariç il içi ve il dışı tayin hakkı yoktur. Kadrolulara bu hak tanınmaktadır. İl içi tayin hakları olmadıklarından yapılan bu il dışı atamanın da hiçbir esprisi kalmamaktadır. 3- Sözleşmelilere özür durumundan yapılan il dışı yer değiştirmelerde YOLLUK dahi verilmemektedir.Polise 2 şark ne zaman çıktı?
Şark sürelerinin uzaması davalarına da ışık olacak bir karardır. Polis memuru 1997 yılında Şırnak ilinde 3 yıl 8 ay görev yaptıktan sonra Batı’ya döner. 2017 yılında polis memuruna 2. Şark hizmeti çıkar.
2 şark kaç yıl?
Şark illerinde personel eksikliği gerekçe gösterilerek şark hizmetinden dönen ve 15 yılı tamamlayan memurlara zorunlu 2. şark hizmeti kararı alınmıştı.
Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.
Hizmet bölgesi ve hizmet alanı nedir?
HİZMET BÖLGESİ HİZMET ALANI HİZMET PUANI NEDİR? Hizmet bölgesi öğretmen ihtiyacının karşılanması için coğrafi durum, ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi, ulaşım şartları ile hizmet gereklerinin karşılanması yönünden birbirine benzerlik gösteren illerin gruplandırılmasıyla oluşturulan bölgeleri ifade eder.Öğretmenlerin doğu görevi var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuyla, iki sene önce önerdiği gibi, doğudaki illere tayin olmak isteyen Öğretmenler için 3 yıl aynı ilde çalışma şartını kaldırdı.
Öğretmenler zorunlu hizmet yapmak zorunda mı?
1, 2 ve 3. hizmet alanına ilk defa atananlar ise 3 yılın sonunda zorunlu hizmetini yapmak üzere tayin istemek zorundadırlar. Eğer zorunlu hizmet tayini istenmezse bakanlık resen (kendiliğinden) yerinizi değiştirebilir. Öğretmenler için zorunlu hizmet 2 şekilde yapılabilir.
Öğretmenler istediği yere atanabilir mi?
1. Devlet memurluğu ve öğretmenlikte veya sadece birinde adaylıkları kaldırılmamış olanlardan atandıkları yerde 29 Şubat 2020 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurmuş durumda olanlar, aile birliği mazeretine bağlı olarak başvuruda bulunabilecektir.Hizmet alanı ne demek?
Hizmet alanı: Ülke genelindeki il ve ilçelerin ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi, ulaşım şartları ile hizmet gereklerinin karşılanması yönünden benzerliklerine göre buralardaki eğitim kurumlarının gruplandırılmasıyla oluşturulan alanları ifade eder.
Öğretmen zorunlu hizmet yapmazsa ne olur?
Bu hükümlere göre zorunlu hizmetini erteletmeyen veya zorunlu hizmet ataması duyurusuna istinaden başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanların atamaları Bakanlıkça resen yapılır. İlk atamalarda 30 Eylül itibariyle hizmet süresi dolmayanların resen atamaları yapılmaz.
Eşlerden birinin zorunlu hizmeti tamamlaması yeterli mi?
Zorunlu hizmet yükümlülüğü genel bir muafiyet gelmeden hiçbir öğretmen için üstünden gitmez. Yani eşinizin zorunlu hizmeti tamamlaması sizi zorunlu hizmetten muaf kılmaz. Çünkü eş mazeretinden dolayı bir öğretmenin zorunlu hizmeti her sene mazereti devam ettiği sürece muaf olmaz ertelenir.Öğretmenler aynı okulda en fazla kaç yıl çalışabilir?
Taslağa göre öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev yapabilecek. 8 yılını dolduran öğretmenler ders yılının sonunda en fazla 2 ay içinde il içinde tercihte bulunacak.
Ilk atandığın yerde kaç yıl kalır?
Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
Tercihlerde 3 4 ne demek?
Tercih ekranınızında karşısında 1/4, 2/3, 3/5 şeklinde kodlanan okullarda ilk sayı Hizmet Bölgesini temsil etmekte ikinci sayı ise Hizmet Alanını temsil etmektedir. İlk sayı 1, 2, ve 3 Hizmet Bölgesi sayıları olup ikinci sayı ise 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 şeklinde Hizmet Alanı sayılarıdır.Öğretmenlere 3 yıl şartı kalktı mı?
MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.
3 yılını dolduran sözleşmeli öğretmen il dışı tayin isteyebilir mi?
3. yılını dolduran sözleşmeli devlet memuru kadrolu devlet memuru statüsüne geçer. Sözleşmeli devlet memuru kadrolu statüsüne geçince istediği tüm tayin hakkına sahip olamaz.
MEB 23 il hangileri?
KADROLU ÖĞRETMENLERİN ATAMA İSTEYEBİLECEĞİ 23 İL İhtiyaç olması halinde atama yapılacak iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van.Polis bir ilde en fazla kaç yıl görev yapar?
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 – 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Polislerin şark görevi kaç yıl?
Ayrıca ikinci şark görevini yapmakta olan personel, görev süresi 2 yıl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacak. Ancak emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personel bu uygulamaya dahil edilmeyecek.
Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
MADDE 30 – (1) Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda …Okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında görev yapan müdürlerin ardından müdür başyardımcıları ve yardımcılarına da rotasyona tabi tutacak. Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek.
Öğretmen zorunlu hizmet var mı?
Öğretmenler görev hayatları boyunca 6 hizmet alanının birinde veya birkaçında görev yapabilirler. Fakat zorunlu hizmeti yerine getirmeleri için belirli bir süreleri vardır. Bu zorunlu hizmet sürelerini de 4, 5 ve 6. hizmet alanlarından birinde yapabilirler.